Денят на животновъда в Борима за пореден път

Денят на животновъда за 8-ми път се проведе в троянското село Борима, община Троян,  на 16 юли, събота. Той постепенно се превърна в празник на селото и своеобразна негова емблема. Празникът привлича гости от близо и далеч и е повод родените в Борима, но живеещи далеко, да се завърнат, макар и за кратко, в родното си място, да се срещнат със съседи, да си поговорят, пък и да се повеселят. По преценка на кмета на селото на празненството присъстваха около 800 човека. Най-нетърпеливите започнаха да заемат местата около подредените на площада маси час преди началото на празника.

Организатор на Деня на животновъда е местното читалище «Напредък». Гергана Василева, секретар на читалището, откри празника точно в 19:30 часа. Боримци и техните гости с вълнение и гордост изслушаха химна на селото.

Официални гости на събитието бяха: председателят на Общински съвет Троян инж. Петко Пенков ; заместник кметът на Община Троян Ангел Ангелов; общинските съветници от групата на ДПС – Младен Мондешки, Тони , Мустафа Юсеинов Толев и Тони Драгомиров Панов; кметове на съседни населени места – Виолета Вълкова (Старо село)
Кметът на селото Мериян Асанова Афъзова поздрави всички с «Добре дошли» и представи хората, които подготвиха ястията , както и благодари на всички спонсори.
Страхотното Музикалното настроение бе благодарение на оркестър «Мераклии», танцов състав „Боримски огън”и гайдари.

Традиционно всички присъстващи бяха гостени със салата от зеле, боб яхния, телешка яхния и жито, приготвени от боримските мастър-шефове.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button