Донка Михайлова и Симеон Винчев са в Управителния съвет на федерацията по шахмат

Донка Михайлова  – кмет на Община Троян и  Симеон Винчев –  председател на троянския клуб  по шахмат са членове на новия Управителен съвет на Българската федерация по шахмат, научаваме от в-к Дума. Това се е случи на отчетно-изборното събрание на „Българската федерация по шахмат 1928“ в Трявна.  Васил Антонов и Руслан Тошев бяха избрани за съпредседатели на федерацията по шахмат.

От присъстващите 53 клуба мнозинството (42 отбора) подкрепи новото ръководство в лицето на Антонов и Тошев. Беше избран и нов Управителен съвет, в който влязоха представители на двете противопоставящи се в последните години фракции. По този начин има реален шанс да се сложи край на разединението в българския шахмат.

Новият Управителен съвет е  от 11 души. Освен Михайлова и Винчев, УС  включва  още Георги Недев, Тодор Галунов, Венета Петкова, Николай Йорданов, Живко Жеков, Минко Шишков, Диян Димитров, Петьо Маринов и Красимир Бочев.

Клубовете приеха програмата, която до голяма степен припокрива представената от Васил Антонов в Пловдив в началото на годината.

Най-близките цели на новото ръководство са възстановяване лиценза на федерацията, оздравяването й и разговори с Министерството на младежта и спорта за изпращането на наши олимпийски отбори в Индия.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button