“Espaço azul” („Синьо пространство“) и Camões Sófia гостуват на НИХЗИ

Гостите докато рисуват ще могат да се насладят на чаша португалско вино

“Espaço azul” („Синьо пространство“) и Camões Sófia гостуват на НИХЗИ (Национално изложение на художествените занаяти и изкуства), с. Орешак , община Троян, на 16.07.2022 г.
„Синьо пространство“ е проект, разработен от Емилия Емилева и Camões Sófia, който има за цел да популяризира в България една от най-интересните и оригинални прояви на португалската култура, изкуство и дизайн, достигнала световно признание – Азулежо.
Ще бъде представена презентация и организирано ателие по Азулежо.

Желаещите да участват в импровизираното ателие, ще могат да се доближат повече до португалската керамика, като сами нарисуват своето азулежо. Всеки ще има на разположение ръчно изработени плочки, които са подготвени за нанасяне на рисунка и керамични материали. Предвид демонстрационния характер на събитието, плочките ще са в малък формат. Ще се използва най-популярната техника за декорация – „Майолика“. След изпичане на азулежото, участниците ще имат реализирана собствена творба, която ще могат да получат по-късно след изпалване.
Местата за теоретичната част са неограничени!
Местата за практическата част са ограничени!
Записване на телефон: 0897 66 06 99
Посетителите ще имат възможност да видят изложба, посветена на фадото, а докато рисуват ще могат да се насладят на чаша португалско вино.

Откриването на изложбата в Националното изложение, село Орешак, община Троян е от 17:00 часа!
ВХОД СВОБОДЕН!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button