Фестивалът „Сърцето на Балкана“ за втори път в Троян

Фестивалът „Сърцето на Балкана“ се проведе са 2-ри път в Троян. Той се проведе в салона на Народно читалище „Наука – 1870“ в балканския град.

Той бе открит от кмета на  Община Троян  Донка Михайлова, която поздрави гостите и участниците във фестивала, които тази година бяха обединени в 11 групи от от София, Плевен, Община Чавдар и миналогодишните участници от Кубрат. Крисия Станкулова на 3.5 години от с. Ясен бе най-малката участничка.
Видяхме прекрасните танцьорки на   ОBSESSION” DANCE STUDIO СОФИЯ с ръководител Катрин Тишвишка,  народните състави при НЧ“ Св.св. Кирил и Методий -1891“ гр. Кубрат, вокалните състави на НЧ „Надежда – 1900“ с. Чавдар, София. Всички те  бяха наградени с плакет и грамота от Вяра Дочева и Тереза Георгиева от отдел „Образование, култура, младежки дейности“ към Община Троян.
Организатори на събитието са Туристическа агенция „Амадеус77” – Пловдив, танцово студио „Милениум” – Пловдив с ръководител Цветомира Крумова (която е позната на троянци от подобен фестивал в Троян през 2015-та), и с любезното съдействие на Община Троян.
Целта на фестивала „В сърцето на Балкана“ бе да предостави възможност за изява на всички участници – деца и възрастни – пред широка публика.

Да развият и популяризират музикалното и танцовото изкуство, както и да даде възможност за сътрудничество между ръководителите на съставите и обмяна на опит и знания. Организиране на съвместни дейности за запознаване и сприятеляване на изпълнителите. Фестивалът не е с конкурсен характер и е отворен за читалища, училища, студиа, ОДК, Младежки и студентски домове, академии, клубове, частни школи, индивидуални участници и др.и няма възрастово ограничение.

Всичко от събитието може да видите във видеоматериалите и галерията ТУК и ТУК

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button