Изключително успешно представяне на Общинския духов оркестър Троян в Монтана

Изключително успешно се представи Представителен младежки духов оркестър и Мажоретен състав – гр. Троян в XVII Международни празници на духовите оркестри „Дико Илиев“- Монтана 2022.Изключително успешно представяне на Общинския духов оркестър Троян в Монтана

Няма по-голяма награда за твореца и изпълнителя от искрените овации на публиката и от думите на благодарност от организаторите.
Колкото и нескромно да звучи, освен емблема на Троян, вече с гордост може да се наричаме и емблема на Дико-Илиевите празници.

ПОМДОМ  поведе дефилето на 21.07.2022 г. Монтана, където от 21 до 23 юли  се проведе XVII Международни празници на духовите оркестри „Дико Илиев“ . Събитието се организира от община Монтана и се провежда под патронажа на Министерството на културата. В него  участватваха духови оркестри и мажоретни състави от България, Гърция и Словения, съобщиха от общинска администрация.Изключително успешно представяне на Общинския духов оркестър Троян в Монтана

Кметът на Община Троян Донка Михайлова получи Благодарствен адрес  от кмета на  Монтана Златко Живков, в което се изказва  благодарност за участието на троянските оркестранти и мажоретките, които са носители на Почетната значка на Община Троян, водени от   маестро Илиян Тодоров и Елеонора Петковска.

Кметът Живков изразява своята възхита към ПОМДОМ Троян и техните ръководители, че „успяха в тези трудни времена да съхранят традицията“.
От ръководството на оркестъра съобщиха за Троян експрес , че за трета поредна година имат покана за участие в 23-ия Международен фестивал за култура и изкуство Истанбул, Турция 29.07.– 06.08.2022г., който се провежда в кв. Бююкчекмедж. Ще участват  състави от 23 държави от целия свят.

Истанбулският ежегоден и популярен фестивал IST събира от 2010 г. влиятелни художествени и културни дейци от целия свят. Създаден от ISTANBUL’74, платформа за културен и артистичен обмен, фестивалът IST определено е най-високата мода на фестивалите в града. В него участват музиканти, литератори, танцьори и представители на всички видове изкуства.

Пожелаваме успешно представяне на нашия състав и на този голям културен форум.Изключително успешно представяне на Общинския духов оркестър Троян в Монтана

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button