Как да определите личния си стил: 5 точки, които трябва да вземете предвид

Следването на всички последни модни тенденции не е ключът към това да изглеждате страхотно. Също както и пазаруването само на маркови и оригинални дамски дрехи няма да ви гарантира винаги перфектна визия. Важното е да се придържате към личния си стил. Но какво, ако нямате представа какъв е Вашият личен стил? Търсейки своето вдъхновение, създайте табло с настроенията си и експериментирайте с модата – така можете да развиете свой собствен отличителен стил.

Какво се има предвид, когато казваме „личен стил“?

Стилът е термин, който описва уникалния начин, по който човек изразява себе си, независимо дали чрез облекло, писане или архитектура. В света на модата „стил“ обикновено е съкращение на „личен стил“ или как човек изразява себе си чрез естетически избори като дрехи, аксесоари и ръчно изработени бижута, прическа и начин на съчетаване на облеклото.

Стилът никога не излиза от мода. Един стилен човек може да следва или да не следва модните тенденции, но винаги се придържа към своя личен стил. Вместо просто да възприема тенденциите, личният стил е свързан с развиване на чувство за собствено достойнство.

С 5 лесни стъпки открийте личния си стил

Няма да успеете да развиете личния си стил за една нощ. Има обаче методи, които можете да използвате, за да научите повече за облеклото, което би Ви подхождало.

1. Започнете, като разгледате собствения си гардероб.

Помислете за дрехите, които притежавате и които Ви носят радост. Кои са най-добре пазените тайни на Вашия гардероб? Извадете тези артикули от кутията и помислете защо те Ви правят щастливи. Обърнете внимание на това, което е общо между всички тях.

2. Потърсете модни идеи.

Започнете от семейството и приятелите, на чийто стил се възхищавате, когато търсите модно вдъхновение. Прекарайте известно време в социалните мрежи, наблюдавайки как се обличат Вашите приятели и известни личности – от небрежни топове и клинове през дамски макси туники до готови за работа сака и поло. Намирането на няколко модни блогъри, чийто стил Ви интересува, и преглеждането на архивите им за любимите Ви тоалети е чудесен начин да получите модни съвети и вдъхновение. Ако харесвате стила на някоя знаменитост или инфлуенсър, опитайте се да разберете кой е техният стилист и да почерпите вдъхновение от него. Друг отличен източник са модните списания. Научете повече за различните видове стил и кой от тях най-много Ви допада.

3. Направете си табло с модни настроения.

Таблото за настроение е отличен начин да работите върху личния си стил. След като сте събрали модното си вдъхновение, създайте табло за настроение с изображенията. Дори вдъхновението Ви да е отвсякъде, може да забележите, че много от моделите Ви са облечени в дънки, макси рокли или горнища с волани – все пак има обща атмосфера или настроение, към което се стремите. Изберете две или три изображения, които най-добре визуализират естетическите Ви представи, и ги запазете в телефона си, за да можете да ги гледате, докато пазарувате.

4. Направете компактен гардероб от дрехите си.

Компактният гардероб е набор от основни неща, които можете да смесвате и съчетавате, за да създавате различни визии. Малката черна рокля, дънковото яке, семплите тениски и кожената чанта са класически елементи в неутрални цветове, които отиват на всичко. Някои от тези артикули може вече да са в гардероба Ви: Запазете тези, които Ви правят щастливи, а всичко останало заменете с изпитани основни елементи. Тези прости елементи ще Ви помогнат да покажете индивидуалния си стил, като послужат за основа на по-вълнуващи неща.

5. Експериментирайте с различни стилове.

След като сте сглобили компактния си гардероб, е време да добавите към него уникални елементи, които отразяват личния Ви стил. Това може да наложи някои опити и грешки, така че не се притеснявайте, ако промените решението си. Личният стил се състои в това да експериментирате с модата, за да видите кои дрехи Ви карат да се чувствате най-уверени. Започнете със смели аксесоари и ярки цветове, след което експериментирайте с принтове и текстури.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button