Как да търсите оферти за самолетни билети?

Пътуването е едно от нещата, които всички ние обичаме, но сред най-големите затруднения може да се окаже избора на начина на придвижване и откриването на евтини билети. Най-лесният начин за всеки потребител, спестяващ време и донякъде пари, е прибягването до самолет. Това има както своите плюсове, така и своите минуси. За да наблегнем само на положителните неща и да се опитаме да минимизираме максимално отрицателните, днес решихме да поговорим малко повече за това как да откриваме правилните оферти за по-евтини самолетни билети. Да започваме!

Как да намерим евтини полети?

Поради високата цена на самолетните билети всеки пътник иска да разбере как да лети евтино. Познавайки изложените по-долу от нас съвети, можете да спестите десетки левове! Нека да видим каква е тайната за това.

Запоменте, че времето е най-важното. Добре е да резервирате самолетни билети около 2-3 месеца преди пътуването, тъй като тогава цените са сравнително ниски. Датата на пътуване също е важна, защото делничните дни са по-евтини от уикендите. Статистиката показва, че е най-добре да закупите самолетен билет в средата на седмицата, рано сутрин. Причината е, че повечето хора преглеждат оферти за полети и купуват билети вечер или през уикендите, което води до повишени цени на билетите.

Колкото по-гъвкави можем да бъдем с пътуването, толкова по-голям е шансът да резервираме евтини полети. Датата на пътуване е от решаващо значение. Много често един скъп самолетен билет може да бъде по-евтин 2 или 3 дни по-късно. Гъвкавата дата за заминаване също е отлична възможност да се възползвате от оферти с отстъпка и да закупите оферти за полети в последния момент. Понякога авиокомпаниите продават партида от билети на много ниски цени, ако има малко свободни места на борда.

Друг начин да получите самолетни билети на атрактивна цена е да сравните най-новите оферти, предлагани от превозвачите. Авиокомпаниите с пълно обслужване провеждат промоции за полети, както и предлагат билети на по-ниски цени няколко месеца преди датата на излитане на полета. Резервирането на самолетни билети винаги с един и същ превозвач не означава спестяване на пари. Как бързо да сравните офертите на много авиокомпании? Добре е да използвате търсачката за полети eSky, където всички предложения за полети са събрани на едно място.

Да вземем за пример офертите, които платформата ни предлага при пътуване от София за Варна. Можете да ги разгледате в https://www.esky.bg/samoletni-bileti/ci/sof/ci/var/sofiya-varna. Тук ще откриете не само цени, но и препоръки на кои компании да заложим, какво можем да разгледаме във Варна, както и всякаква информация, която може да бъде от първостепенно значение за нас.

Къде да намерите евтини полети?

Има три най-популярни начина за търсене на евтини самолетни билети. На първо място можете да използвате групи за евтини самолетни билети в различни социални мрежи, сайтове и форуми. Често там превозвачите публикуват най-добрите си оферти, затова не бива да ги пренебрегваме като възможност.

Евтини полети можете да намерите и в електронната платформа eSky.bg. Тук са поставени най-новите промоционални сделки за полети до много части на света, включително полети до или от Европа. Настройването на известия на eSky също може да бъде полезно. Това е отлично решение за всички, които ценят времето си и не искат всеки ден да преглеждат множество страници с възможни полети.

Вместо да преглеждате уебсайтове на множество самолетни оператори всеки ден, по-добре е да започнете да използвате приложение, което ще го направи вместо вас. Мястото, където можете лесно да намерите евтини самолетни билети, е приложението за търсене на полети на eSky.bg. То е безплатнo и достъпнo за повечето мобилни устройства. Търсачката позволява намирането на евтини полети, напълно отговарящи на нашите изисквания.

Как да резервирате евтини полети?

Резервирането на самолетни билети не е трудно или отнема много време, но не забравяйте да попълните точно личните си данни. След като намерите полета, който търсите, щракнете върху иконата „Избор“. Системата ще ви пренасочи към следващата уеб страница, където ще откриете цялата важна информация за опциите за полет и застраховка при пътуване. След като попълните задължителните полета, щракнете върху „Продължи“. Следващите стъпки включват попълване на формуляр с лична информация и избор на метод на плащане. След като попълните всички полета, кликнете върху иконата „Резервирай и плати“. Както можете да видите, резервирането на самолетни билети е лесно и бързо и всичко, от което се нуждаем, е нашата лична информация и данни от платежната карта.

Сигурни сме, че тези лесни стъпки ще ви отведат до мечтаната от вас дестинация. Времето, което ви е необходимо, за да извършите всичко това, е пренебрежимо малко на фона на цялата организация. Ето защо винаги препоръчваме да се доверявате на подобни програми, когато искате да спестите не само средства. Открийте точните за вас оферти и се потопете в радостта от пътуването и откриването на нови места.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button