„Летен театър в сърцето на Балкана“ отново се възроди в Троян

„Летен театър в сърцето на Балкана“  е инициативата на театралната школа „Нюанси“ в града, подкрепена  Община Троян.  Това е важна задача на ръководството на Общината и особено на тези в местната власт е да подкрепят спонтанни идеи, случайни попадения и неорганизирани творчески импулси, сподели кметът Донка Михайлова.

Летният театър е Троян не е  нещо ново. И преди е имало, но с течение на годините просто изчезва. Сега благодарение на Теодор Лука и неговите възпитаници, подкрепени от общинското ръководство, отново се възроди  Летния театър, който е  се намира на улица „Ангел Кънчев“1, в Доковата къща.

Самият импровизиран театър се намира в непосредствена близост до Арт галерията „Серякова къща“ и бар-вариетето „Нюанси“, където на чаша пити може да се гледат пиеси от различни автори, да се слуша музика на живо и т.н

През месеците юли и август може да видим театралните постановки „Мамут“ по Станислав Стратиев,  „Прасковка“, Грозното пате“, „100% Импровизатор“ . На 13 юли ще се пренесем в света на оперетата, благодарение на „Студио“Кантабиле“

6-те представления  ще се играят на ул. „Ангел Кънчев“ №1  в Троян, от 20:00 часа и са с вход свободен.

Програмата продължава на 27 и 28 юли с детската пиеса „Грозното пате” и „Мамут“, комедия от Станислав Стратиев.

На 4 август отново ще има пиеса за деца – „Прасковка”, а на 11 август театър „Нюанси” ще представи комедийното шоу „Импровизатора”.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button