Мощен рок разтърси Троянския Балкан

Мощен рок взриви Троянския Балкан в петък и събота миналата седмица, по време на „Рок в сърцето на Балкана – Троян 2022″ и  Международен ден за борба с наркотиците, който се проведе на централния площад „Възраждане“. Събитието е наследник и обединява организираните през последните години в Троян „Рок академия – Троян” и „Изгрев над Балкана“, които доведоха в планинския град някои от най-големите български рок групи и световни звезди на Беклемето, а миналата година –  и в Троян. Моторът и инициаторът е Христо Ангелов от Община Троян, подкрепен силно от общинското ръководство.

Мощен рок разтърси Троянския Балкан
Керана и космонавтите

Троянци и гости на града бяха дошли да чуят и звездната Керана (Юлия Йорданова) с космонавтите, които със своя характерен стил на музициране, лек хумор отпуснаха душите им. Бандата е на родната сцена само от две години, но с оригиналния си стил и звучене вече успя да си спечели много верни фенове. В състава на бандата са Елена Илчева- гъдуларка, която за пръв път просвири на бас китара по време на „Рок академията“ в Троян, Павeл Видов, Преслав Пеев, Николай Бобчев, Димитър Пенчев и атрактивната вокалистка Керана. Истинското име на гласовитата дама е Юлия, но тя интуитивно избира Керана за свой сценичен псевдоним. Освен с групата „Керана и космонавтите“, тя става популярна и с участието си в „Гласът на България“, както и с ролите си в известните мюзикъли „Евита“ и „Исус Христос Суперзвезда“. Групата „Керана и космонавтите“ грабна отличието за дебют на годината от наградите на „БГ радио“ 2022 г.

 

Мощен рок разтърси Троянския Балкан
Милена Славова и нейната банда

Любителите на твърдата музика имаха възможност да чуят любимата си Милена Славова, рокаджийката и бунтарката, която от 36 години проповядва, че рокът ще победи злото и че той е вечен. Тя също сподели, че троянската публика за пореден път я прави щастлива и пожела всички да са така усмихнати по всяко време.
е.Мощен рок разтърси Троянския Балкан

На следващата вечер „Кикимора Бенд” в състав: Николо Коцев – китара и вокал, Александър Атанасов – соло вокал, Николай Тодоров – ударни и вокал, Антоний Георгиев – клавишни и Николай Цветков – бас, представиха грандиозен концерт с голям симфоничен оркестър на сцената, изградена специално за случая от „Силвия мюзик“ , под надслов „Children in Time“. Те изпълниха любими песни на легендарните DEEP PURPLE и RAINBOW в съпровод на оркестъра на Видинската филхармония с диригент Димитър Косев.

Аранжиментите и оркестрациите са на Николо Коцев. Прозвучаха 16 песни, от които седем на „Дийп Пърпъл”, сред които Highway Star, Mistreated, Child In Time, Stormbringer, Soldier Of Fortune, Burn, Perfect Strangers. Николо Коцев е избрал и песни на „Рейнбоу” от ерата на Рони Джеймс Дио и не само. Зрителите – от най-малките до най-възрастните – се насладиха на вечните хитове Can’t Let You Go , I Surrender, Catch The Rainbow, Long LIve Rock’n Roll, Stargazer, Temple Of The King, Ariel, Hall Of The Mountain King, Death Alley Driver.

Механа „Кайзер“ и „Чудеса от месо“ бяха приготвили  много вкусотии, от които човек нямаше как да не опита.

Всички изпълнители получиха подарък от Община Троян.

Галерия от снимки може да видите  ТУК, ТУК, ТУК и ТУК

Всички клипове може да изгледате в плейлистата – „Рок в сърцето на Балкана“ в нашия канал в Youtube

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button