Народно читалище „Наука – 1870 г. организира за втори път Фестивал на песенното изкуство

Народно читалище „Наука – 1870 г.“ и Община Троян организират за втори път Фестивал на песенното изкуство „Песни в сърцето на Балкана“ в Троян.

Този фестивал е по инициатива на Дамски камерен хор при НЧ „Наука – 1870 г.“, финансиран от община Троян. Създаден е с идеята да популяризира песенното изкуство и да развива културния обмен в областта на музиката и песента. Чрез участията на съставите ще се рекламира град Троян и неговите културни и туристически забележителности.

Гостуваха само четири състава от читалищата на с. Бели Осъм, с. Борима, с. Врабево и с. Славяни, но всички участници с талант и вдъхновение изпълниха подготвените песни.

От името на общинското ръководство присъстваше г-жа Розалина Русенова, която връчи грамоти, подаръци и рекламни материали.
В края на празника всички присъстващи – участници и гости, изпълниха песента „Хубава си, моя горо“.

Народно читалище „Наука – 1870 г. организира за втори път Фестивал на песенното изкуство
В края на празника всички присъстващи – участници и гости, изпълниха песента „Хубава си, моя горо“.

Фестивалът няма конкурсен характер и неговите основни цели са да съдейства за съхраняването и популяризирането на нематериалното културно наследство, в частност песенното изкуство; Да развива културния обмен в областта на музиката и песента между представители на различни състави и изпълнители. Във фестивала могат да  участват любителски хорови състави, които могат да изпълнят до 3 песни  в рамките на 10 минути.

Допълнителна информация за желаещите да участват, къде могат да се настанят. Подробна информация може да се  намери на официалния туристически сайт на Община Троян: https://visit.troyan.bg/.
Хотели за настаняване в община Троян:

Дата на провеждането на фестивала ще е на  17.09.2022 година (събота), 16.00 часа
в гр. Троян, пл. „Възраждане”, а  при лошо време в НЧ „Наука-1870 г.“

Заявката за участие можа да изтеглите от ТУК

За повече информация:

www.naukatroyan.org;
0877313557 – Надежда Бурева,
0888757460 – Станка Марешка;
biblioteka_tr@abv.bg

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button