Отнемане на предимство е причина за пътен инцидент в Троян

Софиянец шофира в нетрезво състояние из Троян

Отнемане на предимство е причина  за пътен инцидент  на 16.07.2022 г. около 11.10 ч. в гр. Троян, на кръгово кръстовище образувано от улица „Христо Ботев“ и ул.“Симеон Велики“ (кръговото на „Вила Ванна),  съобщават от ОД МВР Ловеч.

72-годишна жена при управление на лек автомобил и наличие на пътен знак „Б1“, не е пропуснала и е блъснала движещия се по път с предимство в кръстовището 52-годишен велосипедист. Двамата водачи са изпробвани за алкохол, като пробите им са отрицателни. Велосипедистът е прегледан и освободен за домашно лечение, а на водачката на лекия автомобил е съставен акт за нарушение на Закона за движение попътищата (ЗДвП).

През почивните дни на територията на областта са регистрирани още две пътно-транспортни произшествия , при които леко пострадали са 4 човека.

62-годишен от София е задържан за срок до 24 часа в Полицейското управление  на МВР  Троян, след като на 15 юли около 23.40 часа при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и с техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.42 промила. Работата по случая продължава.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button