Отново задържаха дрогиран шофьор

Отново  има  задържан  за срок от 24 часа в районното управление на МВР в Троян , дрогиран  шофьор (38 години).  На 12 юли около 22.50 ч. при управление на лек автомобил по ул. «Васил Левски» в Троян е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на метамфетамин.

На водача е съставен акт за нарушение на Закона за  Движение по пътищата (ЗДвП) и му е издаден талон за медицинско изследване, като е последвал отказ да даде кръвна проба за химичен анализ. В хода на процесуално-следствени действия, при извършено претърсване на превозното средство е открито пакетче с жълто, кристалообразно вещество, което при изследване с полеви тест е реагирало на нв-метамфетамин, с общо тегло 3 грама. В РУ Троян са образувани две досъдебни производства и работата по случаите продължава.

53-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит след като вчера, в хода на провеждаща се полицейска операция, в имот в с.Ъглен обитаван от лицето полицаи са установил засадени 2 растения от вида коноп, за които са полагани грижи. Растенията са били с височина 1,5м и 2,5м. и при тестване на зелената листна маса с полеви наркотест тя е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Луковит продължават работа по документирането на цялостната престъпна дейност на лицето.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button