Ремонт ще отвори целогодишно прохода Троян – Кърнаре

Ремонт на 22 километра  –  от Беклемето до село Кърнаре, е планиран от  Областно пътно управление – Пловдив, което обяви и обществена поръчка за този технически проект, съобщиха от АПИ.

До 15 август се подават оферти за проектиране на основен ремонт на над от проход „Троянски“ /път ІІ-35 Троян – Кърнаре/, в участъка от Беклемето до с. Кърнаре в област Пловдив /от км 103+055 до км 125+349/

Трасето е изцяло в планински терен с големи надлъжни наклони и остри завои, е планиран

Целта е да се осигури целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия старопланински проход в страната и да се подобри свързаността между Южна и Северна България. Прогнозната стойност на поръчката е 445 880 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 60 календарни дни.

Областно пътно управление – Пловдив обяви още една  обществена поръчка, освен  за изработване на технически проекти за ремонт на пътя Троян – Кърнаре.

Другата обществена поръчка е за изработването на проект за основен ремонт на 8,4 км от Подбалканския път на границата между Софийска и Пловдивска област при отбивката за Копривщица.

Освен основен ремонт на пътя в планински терен ще бъдат укрепени и 9 виадукта. Максималната цена на изработването на проекта е близо 168 хиляди лева без ДДС.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности, както и на строителен надзор.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button