Троянските социалисти на Бузлуджа

Троянските социалисти бяха част от честването на 131-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на БСП , което се проведе от левицата, тази събота, 30 юли.

Троянските социалисти на Бузлуджа
Ловеч, Троян, Вяра Емилова и Корнелия Нинова на Бузлуджа

Участваха над 70 троянци, начело с председателя на БСП Троян –  Росен Веселинов, д-р Валентина Александрова(бивш депутат) и др.
Тази година младежите се бяха организирали доста добре и участваха с агитка от над 15 човека, водени от техния председател Тодор Спасов и Христо Стоев Костов – заместник-председател и Виктор Дяков Василев – секретар, народният представител от 11 МИР Ловеч Вяра Емилова, общинските съветници от групата на БСП – инж. Младен Богдански и Христина Петрова, както и членове на организацията. Росен Веселинов сподели специално за Троян експрес, че социалистите от БСП в Троян тръгват с позитивизъм към предстоящите избори, за общество, което дава шанс за добро образование за децата и младите, достъпно здравеопазване, пълноценен и достойно заплатен труд за активното поколение, спокойни старини за възрастните!..Троянските социалисти на Бузлуджа

На поляната под Бузлуджа имаше повече от 20 000 души.
БСП бе подготвила и богата културна и музикална програма – Миро, Виво Монтана, участникът в Music idol Владо Димов, както и Цветан Бонев и Лилия Андонова.
На политическият митинг лидерът на БСП Корнелия Нинова лично се обърна към членовете и симпатизантите на партията и ще формулира основните политически послания към червените избиратели.
Парламентарната група на БСП ЗА БЪЛГАРИЯ обяви наградата за изследвания и политически разработки по въпросите на социализма „Димитър Благоев” на проф. Максим Мизов; за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“ – на Иво Атанасов

Тази година Националният съвет н БСП реши да даде още две колективни награди – две грамоти за утвърждаване на партийната политика и постигнати високи резултати в сферата на политическата публицистика и журналистика. Те се присъждат на Българската свободна телевизия и вестник „ДУМА“. От името на БСТВ наградата получи Нора Стоичкова – главен редактор на Дирекция „Публицистика“.
За екипа на вестник „ДУМА“ грамотата получи Ина Михайлова – заместник на главния редактор.
Възгласите „БЕ-СЕ-ПЕ“ не преставаха и както каза водещият Владо Димов –  „бяха чути от Дунава до Родопите!”.

Повечето снимките са предоставени от Ангелина Иванова. Троянските социалисти на Бузлуджа

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button