Водач отказа да се подчини на сигнал за спиране, подаден със стоп – палка

Водач на лек автомобил, от село Борима  не се е подчинил на подаден сигнал и полицейско разпореждане за спиране, а в последствие при извършване на проверката е установено, че той не притежава свидетелство за правоуправление на МПС, като нарушението е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. В хода на последвалата проверка, в превозното средство са открити и иззети 2 опаковки, с бруто тегло около 2 гр. съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при полеви тест е реагирало на наркотичното вещество метамфетамин, а в близост до автомобила е намерена и кутия от цигари, която е изхвърлена от лицата непосредствено преди проверката и в нея е открито бяло кристалообразно вещество с общо тегло 3 гр., което при тестване отново е реагирало на наркотичното вещество метамфетамин. Водачът е тестван с техническо средство за наркотици, като пробата е отчела положителен резултат за амфетамин и метамфетамин.

19 годишният  водач и  спътниците му  –  на 35 и 34 години, са криминално проявени.

Екшънът се е разиграл  на 27.07.2022 година около 00.35 часа на път II-35, в района на гара Добродан.

По случая е образувано бързо производство и досъдебно производство, трите лица са задържани за срок до 24 часа в РУ Троян и работата продължава, се посочва в бюлетина на ОД МВР Ловеч.

Същият ден,  около 00.10 часа на ул. Лъкарница в Троян, 50-годишна жена от град Бяла Черква при управление на лек автомобил и поради влошаване на здравословното състояние е загубила контрол над превозното средство и се е блъснала в склад на фирма «Калинел». Жената е изпратена за преглед в болнично заведение-без опасност за живота, пробата й за алкохол е отрицателна.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button