За какво най-често взимаме онлайн кредит?

В днешно време пазарът ни залива с атрактивни продукти и услуги. Освен това социалните мрежи допълнително засилват желанието ни да имаме най-новите модели дрехи, най-модерната техника и да пътуваме до екзотични дестинации. Искаме всичко тук и сега, но реалността не е така розова. Голяма част от българите изпитва финансови затруднения.

Когато не можем да спестим търсим алтернативни начини за финансиране на нашите желания . Най-често това са заеми от познати, банковите кредити, както и популярния в момента онлайн кредит.

Какво е онлайн кредит?

Онлайн кредитът е вид бърз кредит, за който може да се кандидатства през дигитално устройство. Много от фирмите на пазара вече предлагат онлайн кандидатстване. Други пък имат изцяло онлайн процес, който позволява да подпишете договора си дистанционно с минимални усилия. От вас се изисква да попълните онлайн форма и след това да изчакате служител на компанията да ви съобщи дали сте одобрени. Ако това е така трябва да преминете дистанционна идентификация. След като и тази стъпка е изпълнена можете да подпишете своя онлайн договор. Колкото и лесен и бърз да е процесът, винаги четете подробно договора и ако имате въпроси потърсете съдействие от служител на компанията, който да ви ги разясни.

 За какво най-често взимаме онлайн кредит?

  • Бяла техника

Обикновено най-честата покупка на потребителите на онлайн кредит е бялата техника. Едни потребители се изкушават от домакински уреди, други от игрални конзоли и мощни компютри, а най-желани на пазара са новите модели телефони или плазмени телевизори.

  • Дрехи и аксесоари

В 21 век външният вид в нещо много важно. Социалните мрежи постоянно задават нови трендове, а онлайн магазините се увеличават със скоростта на светлината. Маркови дрехи, продукти за красота и козметични процедури са от едни от най-привлекателните неща за потребителя.

  • Почивки

Понякога дори да работим, доходите не ни стигат. Когато нямате спестени пари, а не искате да се лишавате от удоволствието да се разсеете от еднообразното ежедневие поне за няколко дни, кредитът е вариант, до който можете да прибегнете. Въпреки това трябва да сте внимателни в избора си на дестинация и да изчислите добре разходите по почивката си, понеже често се случва едно такова удоволствие да струва прекалено скъпо.

  • Битови сметки

Понякога не вземаме заем понеже искаме да си купим нещо, а защото сме в затруднено положение. Ако не можете да платите дори основните си сметки като ток и вода, един онлайн кредит може да бъде добър изход от ситуацията, но отново трябва да бъдете внимателни и да обмислите добре дали това е най-подходящото решение за вас. Ако изтеглите кредит, който не можете да върнете това може по-скоро да влоши положението ви вместо да го подобри.

  • Автомобил

Нов автомобил или ремонт на стария е доста честа причина за вземане на пари на заем. Колата е удобство, което ни създава много разходи, свързани най-вече с поддръжката му. Когато прибавим всички данъци, такси и прегледи виждаме, че това е една от най-големите ни разноски.

Поради каквато и причина да имате нужда от кредит, не вземайте емоционални решения. Проучете кои са надеждните фирми на пазара и дали вашите нужди съвпадат с това, което те предлагат. Ако искате да вземете онлайн кредит, проверете на сайта на компанията дали се предлага тази услуга. Пресметнете каква месечна вноска ще можете да си позволите да плащате и обсъдете условията по заема с кредитен консултант на фирмата.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button