Започват дейности по изграждане на ново „Кръгово кръстовище“ в Троян

Започват дейности по изграждане на обект: „Кръгово кръстовище“ на ул. „Г.С.Раковски“ и ул. „Опълченска“ гр. Троян с Възложител „КРАМ ГРУП“ ЕООД, като част от инвестиционно намерение за изграждане на магазин „Била“ в града. Информираме заинтересованите граждани, че от 01.07.2022 год.  до края на месец Август, участъкът на ул. „Г.С.Раковски“ от кръговото кръстовище на пазара до ул. „Опълченска“ (ресторант „Диана“) ще бъде затворен за преминаване на пътни превозни средства. В тази връзка се променя маршрута на междуселищния транспорт за с. Орешак и с. Черни Осъм. Новият маршрут е от автогара Троян-кръгово кръстовище на пазара-ул. „Васил Левски“-мостът срещу „Елма“-с. Орешак. Временната организация на движение по ул. „Опълченска“ е урегулирана със светофарна уредба.

Историята

Последната среща между управляващите „Билла“ и кмета на Община Троян и инж. Райковски – Началник отдел бе на 14.05. 2022 г. Те тогава са уверили ръководството на общината, че новото кръгово кръстовище (реконструкцията на транспортната схема в района на ресторант „Диана“) е възложено за изпълнение със срок до края на м. септември тази година. А очакванията за въвеждане в експлоатация на сградата на новия магазин е към 31 март 2023 г. Михайлова потвърди, че в края на миналата година „Била“ са закупили терена (Старата баня) от троянската фирма „Олимпия“.

REWE Group е сред водещите компании в сферата на търговията и туризма в Германия и Европа. Общият размер на външните й приходи за 2018 г. е 61 милиарда евро. Основаната през 1927 г. REWE Group осигурява работа на над 360 000 души и управлява 15 700 магазина в 22 европейски страни.

Чрез марката BILLA компанията е представена в България, Чехия, Русия, Словакия и Украйна

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button