Заради нарушения на обществения ред съставиха актове по наредба № 1 на община Троян

Заради нарушения на обществения ред и нерегламентирано тържество  на 19 юли  сасъставени актове  по наредба № 1 на община Троян, съобщават от ОД МВР Ловеч.

Във вторник, 19.07.2022 г. в  Полицейското управление на Троян е  подаден сигнал около 19.30 часа,  че на зелена площ на ул. „Симеон Велики“ в града, са разпънати шатри и се нарушава обществения ред и спокойствието на гражданите от силна музика и озвучаване с дисководещ.

Мястото е посетено от полицейски автопатрул, като е установено, че се провежда тържество, за което община Троян не е уведомена, както и че между гостите е възникнал скандал и сбиване, нарушаващи обществения ред и спокойствие.

Полицаите са установили и задържали четирима местни жители– на 24, 31 , 32 и 33 години. След извършена допълнителна проверка на лицата са съставени актове за установени административни нарушения по УБДХ и е установен още един мъж, на 31-години, съпричастен към случая. Образувани са преписки, които са внесени за разглеждане в РС Троян на основание чл. 3, ал. 1 б.“а“ отУказа за борба с дребното хулиганство (УБДХ) и е уведомена Районна прокуратура( РП)-Ловеч, териториално отделение (ТО) -Троян, като на нарушителите са наложени административни наказания- глоби. На всички лица са съставени и полицейски разпореждания на основание чл. 64 от Закон за Министерството на вътрешните работи (ЗМВР) , а служители на РУ Троян са установили и организаторите на нерегламетнираното мероприятие, като за това са им съставени актове за нарушение на наредба № 1 на община Троян.

На 20 юли, на територията на община Троян служители на местното районно управление на МВР съвместно със ЗЖУ-Плевен са проведели специализирана операция, насочена срещу битовата престъпност в малките населени места. В хода на операцията и след получен сигнал е извършена проверка в жилище в града, обитавано от 24-годишен, като в нощно шкафче е открито пакетче с канабис, с тегло 1.8 грама. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян , а по случая е образувано досъдебно производство. Полицейските служители са извършили проверка още на 63 МПС и 74 лица, като за установени нарушения са съставили 7 акта и 13 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) и 5 акта по УБДХ във връзка с нарушаване на обществения ред

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button