Човек е голям, колкото са големи мечтите му

20-годишният Христо Минков от Троян направи силен опит за рекорд по Ком-Емине

Човек е голям, колкото са големи мечтите му –  това написа  троянският младеж Христо Минков, след втория  силен опит да премине  за рекорд по Ком-Емине – популярният сред туристи и бегачи маршрут с дължина около 580 км и 20 000 метра изкачване, който започва от връх Ком и прекосява на изток страната до нос Емине. Христо отново беше подпомаган от баща си. Миналата година младият бегач направи подобен опит, но спря в Еленския Балкан, малко след хижа ”Чумерна” заради влошаване на времето.

Преди да тръгне за сегашния си опит Христо Минков обясни  защо няма да ползва пейсъри:
“Знам, че това е много по-трудно, но бих го сравнил с катерене с въже и с катерене соло, без въже. На база бягането, което направих миналата година и на хижа “Чумерна” изоставах под 1 час от рекорда, мисля, че тази година отново трябва да гоня цел да подобря рекорда и съм доста по-подготвен не само откъм тренировки, а и откъм познаване на маршрута. Миналата година не го познавах и нощно време имаше доста проблеми”.

След пристигането ми на Ришки проход с време 84:20:44,  взех решение да прекратя движението си. Контузия не ми позволява да продължа към морето, но няма да се откажа. Човек е голям, колкото са големи мечтите му. Благодаря на всеки, който отдели от времето си, за да ме подкрепи. Дадох всичко от себе си„, написа младежът от Троян.

Христо доказа, че се  голям атлет и има голямо бъдеще в спорта!  Трябва да продължи  да се бори и  всички знаме, че той ще успее!

Троянецът имаше подкрепата на Община Троян, съмишленици, приятели.
Така рекордът остана у Божидар Антонов, който през 2018 г. успя да измине трасето за 4 дни, 8 часа и 27 минути.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button