Младен Богдански ще се бори за депутатско място

Социалистите се обединиха около идеята този път кампанията да е по-модерна

Младен Богдански е кандидатурата на общинската организация на БСП – Троян за народен представител на предстоящите избори, съобщават от пресцентъра на червените в балканския град. Младен Богдански е кандидатурата на общинската организация на БСП – Троян за народен представител на предстоящите избори, съобщават от пресцентъра на червените в Троян. 

БСП Троян издигна кандидатурата на Младен Богдански за народен представител за 48-то НС на Република България от 11 МИР Ловеч. Това стана ясно от проведената на 16 август 2022 година  Конференция на Общинската организация на БСП- Троян. Останалите членове на партията, които бяха избрани от първичните организации на БСП в града дадоха своя отвод.

Водач на листата за Ловеч от БСП е Вяра Емилова. Тя беше гост на конференцията, както Минчо Казанджиев – председател на Областната организация на БСП Ловеч, Областният координатор –  Ивелина Ангелова и Нора Стоичкова, журналист от БСТВ.

Младен Богдански е кандидатурата на общинската организация на БСП – Троян за народен представител на предстоящите избори, съобщават от пресцентъра на червените в Троян.
Нора Стоичкова и Минчо Казанджиев

На конференцията беше утвърден и предизборния щаб на Общинската организация на БСП. Обсъдено беше и състоянието на партията към момента на национално ниво.
Делегатите на конференцията гласуваха членовете на Троянската партийна организация да отстояват втората позиция за Младен Богдански в листата на БСП.

На 22 август ще бъде проведен Областен съвет. На 25 август ще има Национален съвет, който ще утвърди окончателно листите. На 30 август листите ще бъдат регистрирани и от 2 септември стартира предизборната кампания.
Социалистите се обединиха около идеята този път кампанията да е по-модерна, с по- силно участие в медиите за привличане на повече хора. Очакванията са в област Ловеч да гласуват около 2000 души за БСП.
Кметът на Троян Донка Михайлова подкрепи кандидатурата на Младен Богдански за депутат. „Младен е от новото поколение млади, кадърни хора, доказали себе си първо като експерти. Да, може би те не са най- партийните хора, но те доказаха , че могат да водят екип.“- каза тя.
Младен Богдански благодари на партийната организация за доверието и заяви, че ще работи за една модерна, позитивна кампания.
Вяра Емилова направи своя отчет за изминалите 7 месеца като депутат. Тя посочи участието си в изготвянето на 8 законопроекта и изтъкна , че всяка седмица е имала по една приемна в някоя от общините на Ловешка област. Задавала е много въпроси в парламентарен контрол. Работила е като заместник- председател в комисията по туризъм и също така в комисията по труда и социалната политика в 47-мото НС.

Бившата депутатка сподели още, че народните представители от Парламентарната група на БСП и министрите на червените в правителството са били социалния стълб в политиката на България. Мерките според нея са били организирани към слабите, уязвимите групи, включително хората с увреждания. В условията на кризи чрез предложенията на левите, приети в актуализацията на бюджет 22 бяха подпомогнати деца, възрастни, семейства с 22 милиарда лева. Увеличиха се обезщетенията за втората година на майчинството, детските градини и яслите станаха безплатни, увеличиха се и пенсиите.
За финал  на  Конференцията от БСП, всички си пожелаха успех и ползотворна кампания.Младен Богдански е кандидатурата на общинската организация на БСП – Троян за народен представител на предстоящите избори, съобщават от пресцентъра на червените в Троян.

Кой е инж.  Младен Богдански?
Завършил СУ „Васил Левски“, Троян, а бакалавърска степен – в Лесотехническия университет – София (специалност „Горско стопанство“). Магистратурата му допълва и разширява знанията му – тя е по „Ловно стопанство“. А любовта към родния край и проблемите на неговата природа определиха и темата на докторантурата, която предстои да защити – „За буковите гори в Централна Стара планина“…
Резонният въпрос – „С какво инж. Богдански ще бъде полезен за община Троян?“ – отприщи много размисли, препоръки, планове.
„Ще търсим по-високо развитие, доходност и контрол от стопанисването на горите.  Но за правилното устойчиво стопанисване на общинските гори ще е необходим професионализмът на държавното лесничейство“, споделя Богдански.

Вяра Емилова

Вяра Емилова Йорданова е родена в Силистра. Завършила е основното си образоване в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, средното образование завършва в Икономически техникум в Силистра. Има бакалавърска степен по педагогика и е диполомиран магистър по психология.
В трудовата си кариера е заемала длъжности на заместник-областен управител на Силистра с ресор: „Регионална политика, социални и хуманитарни дейности“, управител на Българска свободна телевизия, управител на Фондация „Дума”, работила е като ръководител отдел „Медии и реклама”, гл.експерт връзки с обществеността и управление на проекти.
Член на БСП от 2005 година. Заемала е изборни длъжности на председател на Общинския и Областен съвет на БСП – Силистра. Член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, секретар на Националния съвет на БСП и ръководител на отдел „Избори” към НС на БСП.
Владее английски и руски език. Била е депутат в 45-то и 47 -мото Народното събрание.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button