Младежи от град Троян – за по-добро бъдеще

Младежи от град Троян ще се включат в среща под мотото „Младите Заедно За По-Добро Бъдеще“ на Мрежа на балканските градове В40 в периода 23 – 28 август 2022 г. в град Истанбул. Деветимата кандидати преминаха подбор чрез изпращане на мотивационно писмо на английски език по задължителните критерии: да са студенти, да владеят английски език на добро ниво и да финансират пътуването си до Истанбул, съобщават от Общинска администрация Троян.
Днес младежите се срещнаха с госпожа Михайлова – кмет на община Троян и представители на общинска администрация, които ги информираха за подробности относно участието им и организацията на международната среща. Основната цел в предстоящото събитие на високо ниво е младите хора от градовете членки в В40 да се запознаят, да обменят опит и да установят приятелски взаимоотношения. Това ще допринесе за затвърждаване на връзките между балканските градове. Програмата включва провеждането на 7 семинара в следните панели:
– Околна среда и климат;
– Култура и изкуство;
– Наука и технологии;
– Човешки права и равенство;
– Градът и спортът;
– Градът и архитектурата;
– Себеусъвършенстване и кариерно планиране.

Участниците ще имат шанса да се срещнат лично с кмета на 15 -милионния Истанбул – г-н Екрем Имамоглу, с академици, бизнес и обществени лидери, експерти от обществения и частния сектор, както и много други изявени личности, които да ги вдъхновят да бъдат влиятелни инициатори на положителните промени. Извън същинската част на програмата са предвидени и забавления – парти за добре дошли, концерт, вечер на талантите и караоке, балканско парти, екскурзия по Босфора с кораб, екскурзия в историческия център на космополитния град.
Вярваме, че участието в международното събитие ще мотивира младите хора да бъдат креативни и да пренесат натрупаните впечатления в полезни инициативи за родния град.

 

„Ще се радвам, ако видя този дух в мрежата В40, защото ценностите, които ни обединяват са общи ценности за всички ни“, заяви по време на своето обръщение при присъединяването към Мрежата В40 кметът на Троян Донка Михайлова. Събитието, на което 10 български общини официално подписаха декларации за приобщаване към Мрежата на балканските градове се състоя в София, по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова и в присъствието на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу, който председателства организацията В40.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button