Музикантите от  ODD CREW ще гостуват в Троян

Музикантите от  ODD CREW ще свирят на троянска сцена на 03.09.2022 г.   Идеята е на Христо Доков и приятели, които се опитват да възродят един рок фестивал.

Свързани статии
Музикантите от  ODD CREW ще гостуват в Троян
Христо Доков – рокаджията – бунтар, колоезденето  му е страст. Познат от протестите преди 2 години в Троян.

През далечната 2003 г. в град Троян се организира фестивал на екстремната и ъндърграунд музика в България – T-FRONT, в която взимат участие 8 групи –  Fyeld, O.H. ,Sepuko6, Кълн,….и т.н.
19 години по- късно с помощта на фирма „Калинел“ Троян,  Христо Доков и приятели  дават началото на възраждането на  този рок – фестивал – по нов начин.

Организират концерти на групи от тази музика в клубове и на открито всеки месец.  Мястото за изявите е предоставено от Бар – Вариете „Нюанси“ – Троян.

На 16.07.2022 в популярното бар-вариете в Троян, рокаджиите и феновете на метъла имаха удоволствието да чуят първата група на   T-front fest – Hate Campaign.

На 3 септември 2022 г предстои отново концерт, част  от този фестивал.  На сцената ще се качат музикантите от  ODD CREW, които ще запеят за троянци и гости на града от 21:00 часа.

ODD CREW се създава на 1-ви август 1998 г. от тогава все още учениците Васил Райков (вокали), Васил Първановски (китари), Мартин Стоянов (бас) и Боян Георгиев (барабани). Имайки зад гърба си вече година заедно, Васко, Васко и Мартин се срещат с Бонзи за първата си репетиция на същата тази дата.

Първите им стъпки в музиката се дължат на бащата на Васко (китара) – Валери, който също ги учи да свирят на музикалните си инструменти и им дава всичките им музикални корени. Търсейки име за бандата, попадат в катастрофа на път за репетиционната си и решават да се нарекат „Каскадьори“. Година по-късно групата записва първия си албум И пак е рок, който излиза през пролетта на 2000г., когато момчетата са на средна възраст от около 12 години. В средата на 2001 се присъединяват към блус групата на Васко Кръпката, с когото обикалят България през следващите 6-7 години.

През този период Каскадьори продължават да правят авторска музика и издават още два албума По Пътя… 2005 и Реката На Времето 2006. Докато членовете на бандата пишат още по-нов материал, разбират, че парчетата стават по-тежки и доста по-различни от преди това звучащите им мелъди рок към хард рок албуми и че музиката не е вече просто развлечение, а и начин на изразяване и говорене с хората… Това ги кара да решат, че е крайно време да сменят детински звучащото си име с ново, което да подхожда на идеите им за музиката.

На 1ви август 2008г. на концерта, отбелязващ десетата им годишнина, Каскадьори обявяват новото си име ODD CREW и по-късно на 9-ти октомври излиза албумът WE ARE WHAT WE ARE. Неочаквано новото им лице им печели множество фенове в цяла България, а и не само фенове, а хора, които споделят идеята на едно общество – банди и фенове, за които музиката е начин на живот. През следващата година ODD CREW се качват на всяка една клубна сцена в България, свирейки от най-големите дупки до най-големите клубове и в края на 2009 стъпват на евопейските пътища с турнето 11 Years Of Brotherhood, което минава през Унгария, Германия, Швейцария и един концерт в Англия. През цялото това време всеки ден, в който групата не е на път, работят по превръщането на репетиционната си в звукозаписно студио в къщата на бабата на Васко Първановски. Веднага след като завършват строежа в средата на 2010 г., ODD CREW влизат собственото си BUTCHERHOUSE студио за да запишат най-новият си албум A Bottle Of Friends, издаден на 22-ри октомври същата година.

В края на май Odd Crew  представи и пълнометражен филм към предстоящия албум, който ще наблегне сериозно на историята им като група, на ценностите, които ги събират и на това как въобще подхождат към музиката.

Не пропускайте да чуете тези великолепни музиканти, които продължават да набират популярност!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button