Над 300 нарушения на скоростните режими са установени

Резултати от специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата,

Над 300 нарушения на скоростните режими са установени в петък, събота и неделя на територията на областта. Повечето от тях са на територията на община Ловеч, съобщават за Троян експрес  от ОД МВР Ловеч.
Резултатите от специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, проведена в петък, събота и неделя:
На територията на област Ловеч пътни полицаи са извършили проверка на 220 МПС и 290 лица, като за установени нарушения са съставили 68 глоби с фиш и 20 акта по ЗДвП. Три от нарушенията са за шофиране след употреба на алкохол, с концентрация над 1.2 промила, установени са 3-ма неправоспособни водачи, 3 случая на неправомерно изпреварване, 1 случай на нарушение с непосредствена опасност за участниците в движението, 1 случай на шофиране след употреба на наркотични вещества, както и други нарушения. Пътните полицаи от ОД МВР-Ловеч са връчили 12 ел. фиша, а с помощта на технически устройства са установили 338 нарушения на скоростните режими на територията на областта. В това число влизат и нарушенията установени от служителите на сектор „Пътна полиция“ на територията на община Ловеч: проверени са 90 МПС и 112 лица, за установени нарушения полицаите са съставили 21 фиша и 14 акта по ЗДВП, установени са 2-ма неправоспособни водачи, 3 случая на неправилно изпреварване, 1 нарушение с непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и 29 други нарушения. Връчени са 5 ел. фиша, а за 3 дни на територията на община Ловеч са установени 323 нарушения на скоростните режими.
Основни акценти в проверките на пътните полицаи в населените места са по отношение управлението на МПС от неправоспособни водачи, в т. ч. малолетни и непълнолетни, водачи лишени от право да управляват моторни превозни средства, както и към всички водачи които нарушават скоростните ограничения в населените места и извън тях.
Полицейските операции насочени към подобряване на пътнотранспортната обстановка продължават и през тази седмица на територията на област Ловеч
Шофирайте разумно!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button