Нарушения не са констатирани при откриването на ловния сезон на пернати

Нарушения не са констатирани при проверките, извършени от  служители на Районните управления на МВР Троян и Ловеч съвместно с представители на Регионална дирекция по горите (РДГ) –Ловеч на 13 август. Проверките са били по повод откриването на ловния сезон на пернат дивеч,  са извършили проверка на Ловно – рибарските дружинки (ЛРД) в селата Борима, Врабево, Абланица и Лешница.

Особено внимание е обърнато на правилното пренасяне на огнестрелното оръжие и боеприпаси, с цел недопускане на инциденти по време на ловен излет, както и наличието на заключващ механизъм на спусковата скоба, се посочва в съобщението на ОД МВР Ловеч.

На 12август (събота) се откри ловът на дребен пернат дивеч. Ловците ще могат да ловуват за пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина, информират от Изпълнителна агенция по горите.

И тази година ще важат определените дневни норми за отстрел от един ловец, които са до 15 пъдпъдъка, а за всички останали: гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина – до 10 броя.

Груповото и индивидуално ловуване ще се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници, само през деня – един час преди изгрев и един час след залеза на слънцето.

Задължително е издаването на писмено разрешение с датата, имената на ловците и на ръководителя на лова, номерата на ловните билети и членските карти, начина и мястото на ловуване, вида и броя на разрешения за отстрел дивеч.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button