Новото попълнение в БК „Чавдар“ Троян е Максим Генов

Новото попълнение в мъжкия отбор  на Баскетболен клуб „Чавдар“ Троян е  плевенчанинът с ръст 199 см,  Максим Генов.
След чудесна кариера в двата плевенски отбора „Спартак“ Плевен и „Бавни и яростни“, той е готов да продължи като част от „Чавдар“ Троян, заемайки позиции 4 и 5 – централен нападател, съобщават от клуба.  Очакват се още нови попълнения в „Чавдар“ Троян, но е въпрос на време да бъдат оповестени официално на страницата на клуба.

Максим Генов е роден  на  09.02.1987 г. Ръст (см): 199, позицията –
Първенството във втория ешалон се преобразува в Българска баскетболна лига (ББЛ) с три групи (А,Б,В) в четири региона – Запад, Център, Изток и Юг. Играе се по нова система- в западната група основно в София, а в централната група на турнири. Общо 83 отбора от 36 града ще участват в ББЛ през сезон 2022-2023.

Чавдар Троян  ще участва в група Център заедно с отборите на Видабаскет, Дунав-Русе, Чардафон-Габрово, Локомотив-Горна Оряховица и Ударникъ.

Първенството ще стартира през месец октомври.

Да припомним, че  мъжкият ни баскетболен отбор завърши  на 4-то място  на държавните финали на ББЛ А група , след като  през целия сезон отборът бе на първо място, но при плейофите загуби от  „Бавни яростни“ и останаха на 2-ро място.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button