Областният управител проведе работна среща по подготовката на изборите

Областният управител проведе  първа  среща по подготовката на изборите за народни представители, насрочени за 2 октомври, проведе днес областният управител се посочва от Областната администрация Ловеч за Троян експрес

Участваха представители на общините, МВР и „Информационно обслужване“ – клон Ловеч. Обсъдена бе създадената организация и предстоящите ангажименти за организирането на честен и прозрачен вот. Инж. Светослав Славчев изтъкна, че очаква пълна координация между ведомствата, за да бъде обезпечен изборният процес и той да премине гладко и спокойно. Институциите обявиха, че са готови за провеждането на легитимни избори и гарантираха добро взаимодействие помежду си. Препоръчаха само да се поиска по-добра координация на представителите на фирмата, доставчик на машините за гласуване, с органите на полицията и общините, които трябва да осигурят присъствие на място в СИК в деня преди вота. Писмо в тази връзка ще бъде изпратено от областния управител до Централната избирателна комисия (ЦИК) и Министерския съвет.
Инж. Славчев информира за извършеното досега от администрацията във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите. Проведени са консултации с политическите партии и коалиции за сформиране на Районна избирателна комисия (РИК) – Ловеч (очаква се тя да бъде назначена от ЦИК заради непостигнат консенсус на място), осигурено е помещение с необходимите условия за нейната работа. Издадена е заповед за утвърждаване състава на техническия екип, който ще е отговорен за дейностите по провеждане на изборите, определени са служителите, които ще получат централизирано осигуряваните книжа и материали. Областният управител помоли кметовете, когато образуват със заповед избирателните секции, да имат предвид и при възможност да осигурят подходящо помещение за служителите на МВР, които ще охраняват запечатаните помещения в деня преди изборите.
Следващата среща по подготовката на изборите ще се проведе, след като бъде сформирана РИК и тя започне своята работа.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button