С маски само в лечебни заведения и градския транспорт

С маски ще влизаме само в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Маски ще се изискват и при използването на градския транспорт и престоя на съответните спирки/станции, които се намират на закрито. Изключение от изискването за носене на защитна маска се допуска за деца до 6-годишна възраст, се съобщава в сайта на Министерство на Здравеопазването, цитирано от  Троян експрес.

Това е видно от  Заповед подписа днес, 9 август, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, която ще влезе в сила от  четвъртък, 11 август.  С издаването на заповедта се цели уеднаквяване на противоепидемичните мерки в страната, с оглед етапа на разпространение на COVID-19 към момента. Заповедта ще бъде в сила до 18 август, включително.

Първоначално беше съобщено, че ще важат до края на месеца.

В заповедта се конкретизира, че противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 години.

По отношение на големите търговски обекти, тип мол, е направено уточнение, че гражданите следва да носят предпазни маски при посещение на отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите части.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button