Вяра Емилова е водач на листата на БСП за област Ловеч

Вяра Емилова от БСП ще е водач на листата за  на кандидатите за народни представители на 11 Многомандатен избирателен район  Ловеч от коалиция „БСП за България” в предстоящите избори за 48-ото Народно събрание с решение на Националният съвет на БСП днес, потвърди тя.

Вяра Емилова Йорданова е родена в Силистра. Завършила е основното си образоване в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, средното образование завършва в Икономически техникум в Силистра. Има бакалавърска степен по педагогика и е диполомиран магистър по психология.
В трудовата си кариера е заемала длъжности на заместник-областен управител на Силистра с ресор: „Регионална политика, социални и хуманитарни дейности“, управител на Българска свободна телевизия, управител на Фондация „Дума”, работила е като ръководител отдел „Медии и реклама”, гл.експерт връзки с обществеността и управление на проекти.
Член на БСП от 2005 година. Заемала е изборни длъжности на председател на Общинския и Областен съвет на БСП – Силистра. Член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, секретар на Националния съвет на БСП и ръководител на отдел „Избори” към НС на БСП.
Владее английски и руски език. Била е депутат в 45-то и 47 -мото Народното събрание.

Участвала е  изготвянето  на Законопроект за допълнение на Закона за закрила на детето, Законопроект за допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта, Предложение за разискване по питане от народните представители Стоян Таслаков и Никола Димитров към заместник министър-председателя по ефективно управление относно състоянието на „Български пощи“,  Проект на решение във връзка с обявяването на 70 дипломати и служители от Руската федерация за Persona non grata47,
Проект на решение за приемане на Законодателна програма на Народното събрание за периода юли-декември 2022 г.

Била е секретар на Парламентарна група „БСП за България“ . Участвала е  в Комисия по труда, социалната и демографската политика. Била е зам.-председател в Комисията по туризъм. Членувала е в групи за приятелство с Русия, Куба, Чехия, Уганда, Франция, Полша и Тунис.

За Троян успява да  придвижи няколко  проекти –  за Спортния клуб по стрелба и биатлон „Аякс“, за Средно училище „Васил Левски“ село Черни Осъм и др.

Емилова казва: „Вярвам, че децата са бъдещето на България. Наша основна цел е да ги защитаваме, образоваме и да им дадем свобода и сигурност да следват пътя си.“

Останалите водачи на листи са:

01 МИР Благоевград – Корнелия Нинова

02 МИР Бургас – Петър Кънев

03 МИР Варна – Борислав Гуцанов

04 МИР Велико Търново – Явор Божанков

05 МИР Видин – Филип Попов

06 МИР Враца – Атанас Зафиров

07 МИР Габрово – Валери Митов

08 МИР Добрич – Мая Димитрова

10 МИР Кюстендил – Бойко Клечков

11 МИР Ловеч – Вяра Йорданова

12 МИР Монтана – Ирена Анастасова

13 МИР Пазарджик – Драгомир Стойнев

14 МИР Перник – Любомир Бонев

15 МИР Плевен – проф. Румен Гечев

16 МИР Пловдив-град – Кристиян Вигенин

17 МИР Пловдив-област – Веска Ненчева

18 МИР Разград – Добрин Добрев

19 МИР Русе – Иван Иванов

20 МИР Силистра – Момчил Неков

21 МИР Сливен – Деян Дечев

22 МИР Смолян – Емил Хумчев

23 МИР София – Христо Проданов

24 МИР София – Георги Свиленски

25 МИР София – Корнелия Нинова

26 МИР София-област – Иван Ченчев

27 МИР Стара Загора – Георги Гьоков

28 МИР Търговище – Светослав Стефанов

29 МИР Хасково – Смиляна Нитова – Кръстева

30 МИР Шумен – Иван Иванов

31 МИР Ямбол – Кристиан Вигенин

Източник
Народно събрание

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button