Задържаха шофьорка, която управлява превозно средство след употреба на наркотици

Същият ден задържаха и орешаченин със наркотични средства

Задържаха за 24 часа в Районното управление на МВР Троян  22-годишна от град Панагюрище, след като на 17 август около 12:40 часа при управление на лек автомобил в града е спряна за полицейска проверка и при тестване с техническо средство за наличие на наркотици, пробата е отчела положителен резултат за канабис. На водачката е съставен акт за нарушение на Закона са движение на пътищата (ЗДвП) и е издаден талон за медицинско изследване, се посочва в бюлетина на ОД МВР Ловеч.

Същият ден,  30-годишен, криминално проявен от село Орешак е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като е спрян за проверка в селото. В хода на последвалите процесуално-следствени действия в дрехите на лицето е открито пакетче с жълтеникаво, кристалообразно вещество, с бруто тегло 1.81 грама. При тестване с полеви наркотест, веществото е реагирало на метамфетамин.

И по двата случая са образувано досъдебни производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

44-годишен от врачанско село е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица. В първите часове на днешния ден, на ПП I-4 в посока Варна, при управление на лек автомобил мъжът е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира без да притежава свидетелство за правоуправление на МПС и след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.74 промила.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button