Задържаха крадени дърва за огрев в Дебнево

Задържаха крадени дърва за огрев обща кубатура 8 пр.м3  в село Дебнево

48-годишен от село Бежаново е задържан за срок до 24 часа в Районното управление на МВР В (РУ МВР)  Троян, след като на 27 август при управление на товарен автомобил е спрян за проверка и е установено, че в превозното средство се транспортира нарязана дървесина под формата на дърва за огрев, с обща кубатура 8 пр.м3, за които водачът представя превозни билети, които не отговарят на вида превозвана дървесина, количество и дата. За установеното нарушение е уведомено Държавно горско стопанство (ДГС) – Троян, а по случая в РУ Троян е образувана преписка.

58-годишен от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 27 август при управление на лек автомобил на път II-35 на входа на гр. Троян е спрян за полицейска проверка и е установено с помощта на техническо средство, че управлява след употреба на наркотични вещества-метамфетамин. В хода на последвалите процесуално-следствени действия при проверка в превозното средство е открито пакетче с канабис, с тегло 0.5 грама. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

От петък до неделя на територията на ОД МВР-Ловеч са регистрирани още 4 пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 4 лица, а един водач е установен, като неправоспособен.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button