Живописни платна и пластики от фонда на Ротари клуб в изложба в областната администрация

В нея са изложени творби и на троянски автори Цвятко Дочев, Владимир и Мартин Кирови

Живописни платна и три пластики (12 на брой) от фонда на Ротари клуб – Ловеч, ще бъдат показани в изложба в областната администрация. Колекцията съдържа пейзажи, фигурални композиции и портрети, сред които се откроява портрет на Левски, може да се види и акварел на стария въжен мост в Ловеч. Позиционирана е във фоайето на администрацията и ще остане в следващите шест месеца.
Работите са собственост на Ротари клуб – Ловеч, закупени от изложби на ловешки художници или подарени от други клубове. Те са стойностни като изкуство и считаме, че е хубаво да ги покажем на общността, коментира президентът на Ротари клуб – Ловеч (2022-2023) Емил Енчев, чиято е инициативата за експозицията. Сред авторите са  които са от ловешкото дружество на художници –  Цвятко Дочев, Владимир Киров – двамата от Троян, от Ловеч –  Тодор Тодоров, Валентин Стойчев, Димчо Димитров, Мариус Мацев, Валентин Узунов. Пластиките са дело на друг троянец  Мартин Киров. Обединяващата ги тема е Ловеч.
Изложбата ще бъде официално открита на 4 август, четвъртък, от 17 ч. Домакин ще бъде областният управител Виктор Стойчев, който подкрепи начинанието, изтъквайки, че „точно творците с тяхната нестандартност, красота и най-вече позитивни послания са тези, които истински противодействат на девалвацията на ценностите в обществото. Те трябва да бъдат поощрявани и насърчавани, както, разбира се, и хората, които не просто приемат изкуството със сърцето си, но са и негови меценати.“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button