13 кандидати от Троян са регистрирани за участие в изборите

13 кандидати от Троян (с троянски корени – 2) и общо 144 от област Ловеч са регистрирани за участие в предстоящите на 2 октомври избори за народни представители

Ето кои са троянците, които ще се борят за  депутатските кресла. Написани са по реда в листата.

Единственият водач  от Троян е  инж. Тихомир Лилов – ВМРО. Божидар Пламенов Божанов от КП „Демократична България – Обединение” – е с троянски корени (баба му е родена в балканския град)

2-ри в  листа е Свилен Димитров (бивш депутат от 46-то НС, работи в „Знание“ Ловеч)  от КП „Демократична България – Обединение”.

Трети в листите на своите партии са: инж. Иван Миховски (ПП“ГЕРБ), Николай Тодоров (Общински съветник) – (ПП „Продължаваме промяната“), Младен Мондешки (общински съветник) – (ДПС), Тотю Минков Минков- ОП“Общински пазари“ – (ПП“АТАКА“).

На по-задна позиция са Станислав Николов, Георги Нешев, Мариян Марков (треньор по биатлон) – (ПП ”Възраждане”).

Единствената жена е  Христина Маринова Банева – седма от КП „Демократична България – Обединение”. Много добре позната в Троянско със своите инициативи за обновяване на града и селата.

В листата на БСП за България няма троянец, има роден в Троянско и по-точно в Терзийско – Минчо Казанджиев.

1 ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“

3. Младен Петков Мондешки

5  ВМРО област Ловеч
1.Тихомир Йорданов Лилов. Роден през 1965 г. Машинен инженер. Завършил ВМЕИ Габрово. Председател на НЧ“СВЕТЛИНА 1902 г.“ с. Шипково. Член на Националното ръководство на ВМРО.
5. Ерик Николаев Маринов от гр. Троян. Роден 1996 година. Завършил международни икономически отношения.

9. КП „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА”
3. Николай Василев Тодоров

14. ПП ”Възраждане”
4. Станислав Николов е роден в гр. Троян и председател на структурата ни там. В момента е студент 4 курс в Стопанска академия – Свищов.
6. Георги Нешев е от Троян и работи в частния сектор.

8. Мариян Марков -завършил НСА. Специалност треньор. Работи по специалността си в гр. Троян – треньор по биатлон.

19. ПП „ГЕРБ”
3. инж. Иван МИХОВСКИ /42/

25 KП „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ”

1.Божидар Пламенов Божанов –  с троянски корени
2.Свилен Цонев Андреев
7.Христина Маринова Банева

27 ПП „АТАКА ”
3.Тотю Минков Минков

Засега имаме информация за тези троянци, които започват предизборната борба

Пълни листи от 10 души са подали само коалиция ГЕРБ-СДС, партия „Възраждане“ и партия „Русофили за възраждане на отечеството“. По един кандидат са регистрирали от „Национално движение Единство“ и „Коалиция за теб България“. Най-младият кандидат е на 22 години – от ДПС, най-възрастният на 79 години – от „Атака“. Съотношението мъже жени е 94 към 50, най-много са жените в листата на партия „Изправи се България“, а мъжете – на „Възраждане“ и ДПС.
До 3 септември е срокът за проверка на данните на кандидатите от ГРАО.
Регистрираните в РИК – Ловеч, кандидатски листи са 28 от 22 партии и 6 коалиции, само „Единна народна партия“ не е подала предложение. Предстои утвърждаване на бюлетината за гласуването.
Избирателите в област Ловеч по предварителните списъци са 116 775. Разкрити са 262 секции в осемте общини, назначени са 2110 членове на избирателните комисии, като предстои тяхното обучение. Най-голямата секция е в с. Кирчево с 965 избиратели, а най-малката – в с. Славщица с 21. Създадени са на този етап три подвижни секции за хора с увреждания и карантинирани – една в Троян и две в Луковит. Разкрити са и в лечебните заведения – по две в Ловеч, Троян и Луковит и една в Тетевен. Образувани са и в Затвора – Ловеч, както и в домовете в с. Сливек и Върбовка. Избирателните секции, в които ще се гласува машинно, са 176, в останалите 86 вотът ще се дава с хартиена бюлетина.
На 17 септември изтича срокът, в който избирател може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Пак дотогава може да се заяви желание и за гласуване с подвижна избирателна кутия от избиратели с трайни увреждания. Ако на територията на населеното място вече е назначена подвижна СИК, избиратели с трайни увреждания може да подадат заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия в срок до 26 септември.
Всички кметове на общини вече са издали заповеди за определяне на местата за поставяне на агитационни материали, както и места и ред за провеждане на мероприятия на открито и закрито.
Валентина Недялкова призова за спазване на правилата и за равни възможности за всички участници в кампанията да изложат идеите си за развитието на страната ни.
Организационно-техническата подготовка на изборите представи пред медиите зам. областният управител Росен Веселинов. Той обяви, че всички дейности се осъществяват много добре и в срок. Определен е техническият екип и е утвърден планът му за действие, обезпечена е работата на РИК. Поръчани са печатите с уникален знак за запечатване на помещенията, в които ще се съхраняват изборните книжа и материали, определени са служителите, които да ги получат. Изяснена е с общините необходимостта от торби и кутии за отрязъци. От миналата седмица вече пристигат в областната администрация изборните книжа, получени са удостоверенията за гласуване на друго място и регистрите към тях, като до момента са предадени на Априлци, Ловеч, Троян и Ябланица. Предстои получаването на останалите изборни книжа от Администрацията на Министерски съвет и бюлетините от печатницата, които да бъдат разпределени и предадени на общините.
Предизборната кампания започна. Успех на всички!

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button