39-годишен жител на Троян е задържан заради домова кражба

39-годишен жител на Троян е задържан за срок до 24 часа в местното управление и е образувано досъдебно производство заради отнемане на  два чифта скъпи мъжки маратонки от частен дом в града на  03 септември. Маратонките са установени и иззети, работата по случая продължава.

В РУ Ловеч е задържан и 26-годишен от Троян, който на 04 септември около 15.45ч. е установен да управлява лек автомобил в областния града след употреба на наркотични вещества – амфетамин. Образувано е бързо производство и в РУ Ловеч работата продължава.

През почивните дни на територията на област Ловеч са регистрирани още 3 пътнотранспортни произшествия, при които са нанесени материални щети по превозните средства, а трима човека са с леки наранявания. Образувани са и 2 бързи производства: срещу 19-годишен от с. Градежница и 39-годишен от с. Александрово, които при полицейски проверки са установени да управляват МПС след употреба на алкохол, съответно с 1.29 промила и с 2.41 промила. Мъжете са задържани за срок до 24 часа в поделенията на МВР в Тетевен и Ловеч.

На 02 септември около 16.36ч., на второкласен път II-35 в района на разклона за с. Слатина са се ударили два насрещно движещи се автомобила – „Мерцедес А 140“, с водач 30-годишна жена от Плевен и БМВ, управлявано от 46-годишен от Пловдив. При сблъсъка на място е загинала водачката от Плевен. Водачът на БМВ-то е тестван за алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за тежкото произшествие.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button