Детска градина „Здравец“ се включи в Европейския ден на спорта

Детска градина „Здравец“  град Троян се включи в  инициативата на BG #BEACTIVE #ESSD2022 – „Спорт бeз отпадъци”  която  се проведе на 30 септември 2022 година (петък) от 10.00 часа в двора на детското заведение”.
Основната цел на кампанията „Европейски ден на спорта в училище“ е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации , като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт.
Екипа на детската градина в китния Троян с помощта на креативните родители, изработиха спортни съоръжения и прекрасни костюми от рециклирани материали. Веселието беше подплатено с много физическа активност и нови спортно- подготвителни игри!

Европейският ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците по идея на сдружение „Бъди активен“ и с активното съдействие на Министерството на образованието и той се провежда всяка година в последния петък на месец септември.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button