Любомир Ганев се срещна с волейболните клубове от регион „Хемус“ в Троян

Любомир Ганев –  Президент на Българската федерация по волейбол –  и председателя на комисията по детско юношески волейбол – Евгени Иванов  проведоха работна среща на волейболните клубове от регион „Хемус“. Троян бе домакин на тази среща, която  е  инициирана от самия Ганев .

В качеството си на регионален отговорник,  Христо Илиев   приветства гостите с добре дошли  и даде начало на дискусията.

На срещата присъства и кметът на Троян – Донка Михайлова, която сподели с клубовете от региона, политиките на общината за развитие на спорта при подрастващи. Тя припомни, че само за малко повече от три години балканският град, известен с изявени спортисти, създаде и утвърди волейболен отбор, в който днес тренират повече от 100 деца и младежи. Христо Илиев, Веско Василев и Анатоли Пенев са имената на хората, на които троянския волейбол дължи много. Помага и Калоян Кюркчиев, който днес е едно от познатите имена на спортната журналистика на БТВ.

„Минахме през трудности – спортна база, средства, треньори, съмишленици, спортисти… И така – спорт по спорт, клуб по клуб, за да стигнем до най-важния резултат – днес всяко трето дете в общината ни спортува активно“ , сподели още тя. Михайлова бе заедно със  зам.-кмета на Община Троян Розалина Русенова – с ресор  „Образование, култура, спорт и демографска политика“ и  „Социална и здравна политика“, председателя на Общински съвет Троян – инж. Петко Пенков и  и гл.специалист Тодор Комитов.  Те поздравиха 17-те присъстващи  представители на клубовете  от най-големия регион „Хемус“  – Северозападна България –  от Видин до Велико Търново –  с 23 отбора и пожелаха успех през новия сезон.

Клубовете (седем от тях бяха в онлайн конферентна връзка с колегите си)  обсъдиха наредбата за подрастващи и дадоха предложения за начина на провеждане на първенството през предстоящия сезон. От своя страна Евгени Иванов запозна клубовете с проектите върху които се работи във федерацията и потърси обратна връзка. Президентът Ганев дебело подчерта, че фокусът и усилията които се полагат са изцяло насочени към подрастващите и треньорите които работят върху тях.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button