ODD Crew забиха в град Троян

ODD Crew забиха  на 3-ти септември в град Троян за първи път, но по думите на бандата не и за последен.

Групата свири 2 часа без прекъсване – парчета от новия и от старите албуми. Te донесоха невероятна атмосфера в Нюанси. С 24 – годишна  история, група показа професионализъм си. Това  пролича още  от пристигането до заминаването им, но най-вече в изпълнението им.

Бар-вариете „Нюанси“ Троян беше препълнен и се пукаше по шефовете. Тук бяха известни майстори на керамиката, музейни служители и много други ценители на рок музиката. Звукът бе брилянтен, сцената бе декорирана – още повече.

Публиката се наслаждаваше на парчетата, изсвирени от рокаджиите – Васил Райков (вокали), Васил Първановски (китари), Мартин Стоянов (бас) и Боян Георгиев (барабани) вдигнаха настроението, а аплодисментите не стихваха.

Това събитие е второто от фестивал Т-фронт в Троян, организиран от Христо Доков. Следващото събитие от фестивала на рокбандите е на 29 – ти октомври и че ще включва 4 банди, споделя Доков.

ODD CREW

Първите им стъпки в музиката се дължат на бащата на Васко (китара) – Валери, който също ги учи да свирят на музикалните си инструменти и им дава всичките им музикални корени. Търсейки име за бандата, попадат в катастрофа на път за репетиционната си и решават да се нарекат „Каскадьори“. Година по-късно групата записва първия си албум И пак е рок, който излиза през пролетта на 2000г., когато момчетата са на средна възраст от около 12 години. В средата на 2001 се присъединяват към блус групата на Васко Кръпката, с когото обикалят България през следващите 6-7 години.

През този период Каскадьори продължават да правят авторска музика и издават още два албума По Пътя… 2005 и Реката На Времето 2006. Докато членовете на бандата пишат още по-нов материал, разбират, че парчетата стават по-тежки и доста по-различни от преди това звучащите им мелъди рок към хард рок албуми и че музиката не е вече просто развлечение, а и начин на изразяване и говорене с хората… Това ги кара да решат, че е крайно време да сменят детински звучащото си име с ново, което да подхожда на идеите им за музиката.

На 1ви август 2008г. на концерта, отбелязващ десетата им годишнина, Каскадьори обявяват новото си име ODD CREW и по-късно на 9-ти октомври излиза албумът WE ARE WHAT WE ARE. . Веднага след като завършват строежа в средата на 2010 г., ODD CREW влизат собственото си BUTCHERHOUSE студио за да запишат най-новият си албум A Bottle Of Friends, издаден на 22-ри октомври същата година.

В края на май Odd Crew представи и пълнометражен филм към предстоящия албум.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button