Отлично представяне на троянските биатлонисти на Балканската купа

Отлично бягане и стрелба донесоха призовите отличия за биатлонистите –  Вяра Чолакова, Валентин Карабаджаков, Благовест Стоянов, Цветан Данаджиев и Симона Василева  на Балканската купа в Троян.

Няколко български победи зарадваха представителите на домакините по време на състезанията по летен биатлон в Троян, втори кръг от Балканската купа на IBU за сезон 2022-23. Веригата се състои от 3 летни и 3 зимни прояви, като България организира две от тях. Фокусът е върху юношеските и младежки възрастови групи, които са приоритет на Международния съюз по биатлон (IBU) за развитието на регионите.

В състезанията участваха отборите на Босна и Херцеговина, Гърция, Северна Македония, Сърбия, Хърватска, Б отборът на България, както и клубове от цялата страна. Организатори са Клуб по биатлон Аякс, община Троян и Българска федерация по биатлон.

От младите ни надежди победи извоюваха Вяра Чолакова, Валентин Карабаджаков, Благовест Стоянов, Цветан Данаджиев и Симона Василева.

На проявата присъстваха кметът на Троян г-жа Донка Михайлова, областният експерт на Министерството на младежта и спорта за Ловеч и Плевен г-н Атанас Кършев и президентът на БФ Биатлон г-н Атанас Фурнаджиев.

Състезанието беше в два дни, в дисциплините спринт и преследване с ролкови ски. Надпреварите преминаха доста оспорвано като българските представители доминираха. За нашите отбори това беше текуща проверка за формирането на съставите за участие в Купата на IBU и в международните младежки състезания през зимата.

В момента А отборът на България се готви на Белмекен, където следващия уикенд ще се проведе лятното държавно първенство по биатлон.


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button