Поздрави по случай Деня на Независимостта на България

Поздрави по случай Деня на Независимостта на България – 22 септември към троянци, изпратиха инж. Петко Пенков – Председател на Общински съвет – Троян  и  Донка Михайлова – Кмет на Община
Троян.

Уважаеми граждани и гости на Община Троян,

Приемете искрените ни поздрави по случай Деня на Независимостта на България – 22 септември!
23 години минават между Съединението на Княжество България и Източна Румелия и Фердинандовия манифест в малката Търновска църква „Св. Четиридесет мъченици“, с който през 1908 година България заявява себе си като самостоятелна и независима страна. Две десетилетия, през които младата тогава българска държава с дипломация и оръжие брани правото си сама да гради своето бъдеще. Десетилетия изпълнени с трудности и болка, но и с вяра, смелост и достойнство.
Днешният ден е повод да си спомним с почит за делото на онези знайни и незнайни българи, които вложиха своите усилия и саможертви, за да превърнат България в политически и икономически пълноценна страна, но и да си пожелаем уроците на миналото да ни помогнат да намерим вярната посока, куража и мъдростта, с които да запазим своето достойно място на картата на Европа.
В настоящето време на политически борби и ценностно разделение нека помним, че само с общи сили ще можем да постигнем добро за нашия град и нашата страна.
Честит празник!
инж. Петко Пенков Председател на Общински съвет – Троян  и  Донка Михайлова – Кмет на Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button