Спортният празник в Троян бе с много усмивки и смях

Цветан Цочев бе награден с плакет за заслуги в спорта

Спортният празник в Троян – „Костенурките Нинджа+“, който се проведе  в Европейската седмица на спорта,  събра на площад “Възраждане” стотици троянски деца и младежи, Министъра на младежта и спорта Весела Лечева, родители, треньори и граждани.

В състезанието взеха участие всички спортни клубове в града.  Бяха възнаградени с медали, грамоти и лакомства от организаторите на празника – Сдружение BG Бъди активен и карате клуб „Атнес“. В“Костенурки – нинджа +“ състезателите бягаха, провираха се през тунел. Също така пробваха да ходят  равновесно. След това беше и  претъркалянето.  За финал най-малките пробваха своите удари по тренажор.
На спортния терен, безупречно подготвен от спортния клуб „Атнес“ и СК „Чавдар“, се чуваше само детска глъч и много смях. Те предадоха този „вирус“ и на възрастните, които в моменти бяха по-щастливи и от децата.  Министър Весела Лечева  сподели, че  е посетила  такива празници из страната, но толкова спортисти и деца не е виждала събрани на едно място. Тя поздрави организаторите и  награди кмета на Троян Донка Михайлова и Цветан Цочев – треньора по биатлон с плакети. Цочев получи тази голяна награда заради 70-т годишния си Юбилей и заслугите в спорта.
Водещият Цветомир Иванов (Семейни войни) повдигна още повече настроението със своите закачки и успя да накара малки и големи да преминат препятствията, подготвени от СК“Атнес“
Публиката имаше възможност да види и демонстрациите на разпознаваемия вече и в чужбина троянски  карате клуб и СК по самбо „Чавдар Троян.


За доброто настроение танцуваха мажоретките на СУ „Св.Климент Охридски“ Троян с ръководител Румяна Дудева, които също получиха грамоти и медали.

Участващи в състезанието, избрани на случаен принцип,  получиха за подарък  баскетболни топки
След празника се проведе среща на Министър Лечева с ръководителите на спортните клубове в Троян. Министърът  на спорта, известната олимпийска шампионка по стрелба Весела Лечева, говори с разбиране и отговорност за проблемите на спорта. Според кметът Михайлова  поредното министерско обещание за осигуряване на средства за площадката за биатлон до стрелбището на Мотополигона този път ще се сбъдне.


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button