Троян е носител на приза „Пазител на традициите“

С. Широка Лъка – Категория „Селище“ - награда на журито

Троян извоюва наградата на публиката  в Категория „Селище“  на Националната инициатива “Пазител на традициите“.

Организаторът на Националната инициатива в лицето на Фондация „Пазител на традицията-Пазителите“ с радост и удоволствие обяви имената на победителите в това благородно съревнование на достойни български творци. 15-членното жури отличи само някои от 32-те силни номинации за тази година на заслужили и талантливи българи.  Да бъдат част от журито, което да определи тазгодишните „Пазители на Традициите“ в седемте категории, имаха честта редица носители на приза от предходни години – хора, доказани майстори, занаятчии и творци.Троян е носител на "Пазител на традициите"

Тази  инициатива отдава дължимото на хора, оставили трайни следи в българската култура и работещи за опазването на националните традиции. „Пазител на традициите“ не е просто титла, а благодарност за хората, които съхраняват и подхранват пламъка на българския дух. От стартирането на инициативата всяка година се отличават постижения с приза “Пазител на традициите” в общо 7 категории – за фолклор, занаяти, изобразително изкуство, кулинария, организация, личност и селище-пазител на традициите.

Балканският град  бе обявен в номинациите за 2022 година на Националната инициатива “Пазител на традициите”, организирана за поредна година от Фондация  на 14 юни т.г. и приключи на 19.август. От 27 август 2022 до 10 септември 2022 жури определи победителите.

Носителите на наградата на публиката бяха избрани чрез онлайн гласуване в специалния албум –  Номинации

Другите носители на приза за 2022 г. са Стефан Чаков – Категория „Занаяти“ – награда на журито и на публиката; Десислава Недялкова –  категория „Изобразително изкуство“ – награда на журито и на публиката; Стефани Колева – Категория „Фолклор“ – награда на журито и на публиката; Валя Машонова – Категория „Кулинария“ – награда на журито; Борислава Стоянова – Категория „Кулинария“ – награда на публиката; Танцов състав за изворен фолклор „Ломски Ритми“ – Категория „Организация“ – награда на журито и на публиката;
Ивайло Шопски – Категория „Личност“ – награда на журито;
Елеонора Иларионова – Категория „Личност“ – награда на публиката;
Гр. Троян – Категория „Селище“ – награда на публиката и
С. Широка Лъка – Категория „Селище“  е с  наградата на журито.

Носител на този приз е Петър Петров – фотограф ,   сега началник на РСПБЗН Троян.Троян е носител на приза "Пазител на традициите"

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button