Троянският проход е отворен

Троянският проход или  път II-35 Троян – Кърнаре е отворен за движение на превозни средства, съобщават от Агенцията пътна инфрструктура (АПИ).
Причината  за временното ограничаване на движение  през Троянският проход на превозните средства беше свлечена скална маса.

Пораженията от проливните дъждове бяха причинили тежки проблеми в южната част на републиканския път. Според представител на Областно пътно управление в северната част проблеми почти не са констатирани, с изключение на единични паднали камъни и проблеми при един водосток. В предстоящата седмица очаквам поредната среща с поредния Министър на регионалното развитие по темата. Коректността предполага да признаем, че последните двама министри – арх. Комитова и г-н Караджов проявиха разбиране към очакванията ни и започната първите конкретни стъпки към решаването на проблемите. „Очаквам Министър Шишков да продължи работа към осигуряването на възможности за целогодишно преминаване през прохода и подобряване на съществуващата инфраструктура“, пише в своята Фейсбук страница кметът на община Троян Донка Михайлова.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button