Учениците от Белиш вече имат осигурен превоз за училище

Учениците, които живеят в село Белиш, община Троян, от тази година имат подсигурен транспорт до училищата в които учат.

Родителите им също вече са спокойни, защото ръководството на Община Троян и кметското наместничество в селото се погрижиха децата да пътуват със ученически автобус, който е 11 местен и съвсем спокойно всички учащи от селото могат да използват. С него се превозват и учениците от село Ломец.
Всички родители са доволни и изразяват своята благодарност за осигурения превоз до образователните институции.
Нека напомним, че през месец март т.г. превозвачът Цанко Мичев внезапно спря да превозва пътници по транспортната линия Троян – Белиш – Троян. Затова му помогнаха разбира се и общинските съветници, които се съгласиха с това му решение.
С автобусът, който тръгваше в 7:00 часа от селото, пътуваха и ученици.
Наложи се родителите всяка сутрин да извозват малчуганите със собствен транспорт до спирката на “Велде” (срещу бензиностанция “Карго”), излизайки понякога специално от работа, защото някои работят на смени. Когато обаче бяха и те служебно заангажирани, учениците бяха извозени до Троян и обратно с кола, изпратена  от Кмета на Община Троян Донка Михайлова.
Тези три месеца бяха доста трудни и като финанси за родителите.
Но да се надяваме всичко да е наред тази учебна година и белишките ученици и техните родители ще са спокойни за превоза до училищата.
Тук е обаче мястото да споделя тревогата на жителите на селото, което се намира само на 3.5 км от Троян – Белиш, че автобусът, който минава единствено в четвъртък, понякога не се качва до Нова махала (както е по разписание), стига до махала Селището и се връща към Троян. Община Троян бе уведомена чрез Христо Ангелов, който своевременно отреагира. Но от опит и то горчив, не се знае дали отново превозвачът Цанко Мичев няма да реши, че отново няма да има и този единствен и обезсмислен курс за Белиш и обратно в четвъртък.
Отново благодарности към Общинска администрация и кметския наместник Тодор Радевски

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button