Юношите на Троян с втора поредна победа

Децата - с една победа и една загуба

Юношите младша възраст на Футболен клуб “Чавдар” Троян започнаха поредицата от успешни мачове в футболното първенство зона Велико Търново.
В неделя те изиграха срещата от 4-я кръг на първенството. Техни съперници бяха силния “Спартак” Плевен. Двубоят се проведе на стадион “Спартак” в областния град.
Троянци изиграха страхотен мач като гости. Те обърнаха резултатът през второто полувреме в тяхна полза.
Първото полувреме завърши 2:0 за домакините от Плевен. Нашите юноши изтърваха да реализират добри голови положения.
След почивката възпитаниците на Владислав Трифонов започнаха много силно, с атаки пред противниковата врата. Това даде резултат и за 40 минути игра и вкараха 3 гола. Не дадоха възможност на плевенчани да изравнят. Благодарение на Кристиян Атанасов №7 и №8 – Самуил Стоянов, срещата завърши с победа за “Чавдар” Троян.
Това бе втората победа за юношите. Първата бе в Троян – срещу отборът на “Чумерна“ Елена – 4:2.
И тази среща бе изключителна динамична. Голмайсторите, които успяха да отбележат 4-те гола за „Чавдар“ са Веселин Борисов (2 гола), Самуил Стоянов (1 гол) и Даниел Мусалиев (1 гол).
Доминираха нашите момчета и още в първото време успяха да нанижат във вратата на “Чумерна” 3 гола. 4-ят гол падна в самото начало на втората част. След това последва едно отпускане. Противникът се възползва и 15 минути преди края на мача, коженото кълбо успя да се премине през защитниците и вратаря и да влезе нашата врата.

За съжаление един от троянските футболисти получи контузия и бе сменен от Даниел Мусалиев, който отбеляза и гол.
ФК „Чавдар“ гр. Троян в момента е на 6 място с 4 точки, с 2 победи и 2 загуби.
Следващата среща е на 25.09 2022 г в Троян с втория отбор във временното класиране – ПОФК“Монтана“ гр.Монтана от 14:00 часа на стадиона Чавдар.

Децата изиграха също две срещи от зона В.Търново. Победиха отбора на Павликени (Павликени) с 2-1 като домакини, а първата среща загубиха от ДФК“Прециз“ гр. Монтана.
Децата в момента са на 7-мо място.
На 24.09.22 предстои срещата с ДЮФК „Янтра Габрово 2022“ гр. Габрово в Троян , която ще започне от 12:00 часа.Юношите на Троян с втора поредна победа

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button