Започна гласуването на за Кмет на годината

Започна гласуването за  Десетите юбилейни награди на Kmeta.bg През 2022 г. конкурсът „Кмет на годината“ отбелязва своята 10-а годишнина.

В десетото юбилейно издание всички български граждани могат да оценят работата на градоначалниците, като дадат своя вот в платформата Kmetnagodinata.bg.

Гласуването стартира в 0.00 ч. на 15 септември и ще продължи до 23.59 ч. на 30 септември, само от IP адреси от България. Вече десетки граждани са дали своята подкрепа за кметовете в 7-те категории на конкурса. Посоченото число гласували в междинните резултати на платформата отразява реален брой гласове (не проценти).

В надпреварата участват всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено само за общините Вълчидол, област Варна, и Разлог, област Благоевград, където в момента управляват и.д. кметове и предстоят частични местни избори.Започна гласуването на за Кмет на годината

Всеки конкурс е повод да се даде оценка за дадена дейност, а “Кмет на годината” е уникален в това отношение, защото, освен оценени за работата си, ние, градоначалниците, се съизмерваме и с другите си колеги в страната. Това коментира кметът на Троян и заместник-председател на Националното сдружение на общините Донка Михайлова по повод старта на десетото юбилейно национално допитване, което оценява работата на местните власти пред сайта Кмета бг, цитирана от Троян експрес .Тя е фаворит в няколко категории в конкурса през годините, като два пъти е избирана за “Кмет на гражданите” – през 2016 и 2019 г.

“За мен наградите са оценка от хората и стимул, за да продължа да давам всичко от себе си. Конкурсът дава знак, че сме направили животът на гражданите по-добър – чрез обратната връзка, която те ни дават, гласувайки”, коментира Михайлова.

За Кмета на Троян  хората трябва да са убедени, че изборът им за кмет е бил правилен, затова е и важно да гласуват.

Конкурсът „Кмет на годината“ е уникална инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас.

Организатор на конкурса и церемонията е националната медия Kmeta.bg, чието основно внимание е насочено към работата на всички 265 общини с над 120 000 служители.

За 10 години конкурсът „Кмет на годината“ се превърна във важен мост между местната власт, институциите в страната и гражданите. Платформата дава възможност за обмяна на идеи между градоначалниците за промяна на жизнената среда на всеки един български гражданин. Конкурсът вече е една неформална мрежа от местни институции, която позволява на градовете да обменят добри практики, да показват това, което са направили, и да разказват за своите предимства и постижения.

Всеки може да даде своя вот на  kmetnagodinata.bg.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button