Зрелищно състезание по силов многобой се проведе в Троян

Зрелищно шоу направиха  силовите атлети „Айрън мен“ на 17 септември в град Троян. За първи път жителите  и гостите на  балканския град  проследиха 4-тия  кръг от Държавното първенство по тази дисциплина.  Събитието се проведе  на площад „Възраждане“.   Въпреки лошото време  и дъжда имаше  много голям интерес  и присъстващите  подкрепяха състезателите с аплодисменти.

Мотото на събитието е „Силните срещу дрогата“, а целта на организаторите е да поощрят младите хора да изразходват натрупаните емоции чрез спортни активности, а не чрез вредни стимуланти.

„Камъните на Атлас“, „Ръчна количка“, „Фермерска разходка“, „Теглене на 2- тонен джип“, „Кобилица“ и „Морски спринт“ бяха атрактивните дисциплини на силовия многобой. Участваха и двама румънски състезатели.

Проведе се и състезание между трима избрани от водещия. Битката я спечели гост от Свищов. Те трябваше да пренесат тежести 20 м.
На първо място в крайното класиране завърши Вениамин Каравяче с 21 т., само с 0.5 т. по-малко постигна бургазлията  Юрий Божанов – Божанката, който бе и най-атрактивният състезател.  Трети е състезателят от Румъния с 18 т.  Наградите бяха връчени от инж. Петко Пенков –  председател на Общински съвет Троян.

С плакети бяха наградени кметът на Община  Троян Донка Михайлова  и  Тодор Комитов – от Община Троян за  помощта и съдействието  в организацията  на състезанието.

Първенството се проведе под наслов „Силните срещу дрогата“ и бе организирано от Българската федерация на силовите атлети, Министерството на физическото възпитание и спорта и Община Троян.

Поздравления за отличната организация на състезанието от страна Община Троян и Федерацията на силовите атлети.

Цялото състезанието може да видите  във видеоматериала и в галериите.


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button