50 години Културен клуб на пенсионера „Коман“ в Троян

50 години от създаването си отпразнува един от най-старите клубове на пенсионера  в Троян  – Културен клуб на пенсионера „Коман“.

Тържеството трябваше да се състои през 2020 г., но поради пандeмията от COVID-19 , бе отложено за тази година. Макар и двегодишното закъснение много приятели и гости от различни краища на  уважиха празника на възрастните хора. Сред гостите беше кметът на Община Троян Донка Михайлова, общинският съветник Николай Тодоров, председатели на организации и представители на други клубове. Всички бяха поздравени от ученици на НУ „Св.св. Кирил и Методий“ и  ВГ“ „Дълбокдолско ехо“.  Беше прочетено стихотворение в чест на празника.

В празничното слово председателят на клуба Лили Раева изтъкна ролята на клубовете на пенсионера за социализацията на хората от третата възраст и пожела на всички здраве, дълголетие и хубави старини. Разказа за далечната 1970 година , когато се сформира клуба, за председателите и др. Сподели, че емблема за клуба е Националният събор –  надпяването  на Беклемето през месец август.

Тя благодари на община Троян за отзивчивостта при поставяне на въпроси от страна на клуба. На дарителите от TSD за подарените климатици и др.  В клуба членуват над 100 души.  Според интересите си възрастните хора са сформирали  вокална група, донесла редица награди от регионални и национални форуми. Пенсионерите от клуб „Коман“ бяха поздравени и  гостите  на  Община Чавдар, Пенсионерските клубове от Тетевен, Ловеч, Дълбок дол и др. По-късно се състоя празничен обяд.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button