Донка Михайлова е Кмет на Зелена община

Донка Михайлова – кмет на Община Троян и заместник-председател на Националното сдружение на общините  е определена от гражданите на България за Кмет на Зелена община в категория средна община.

Зелената община включва мерки за енергоснабдяване, вкл. саниране на публични сгради.

Включва още саниране на частни сгради, екологичното хранене на децата, системата за управление на отпадъците и специално повторното им оползотворяване (саниране и компостиране), ползване на енергоикономични ел. уреди и др.

Това се случи след гласуване онлайн  в платформата Кмет на годината.  С 274 гласа от 634 гласували Кметът на Троян  извоюва първото място в категорията Зелена община. Нейни асистенти са Атанас Стоянов и Маринела Николова

В категория Кмет на годината тя е е на 6-то място от 8405 гласували.

Награждаването ще е на 04.10.2022 г.в София. По БНТ ще бъде излъчено от 23:25 часа.

Нека напомним, че Михайлова всяка година е из първенците. Тя има в колекцията си награди почти всички категории. Кмет на гражданите за мандат 2015-2019 г. и три пъти определяна за Кмет на годината в категория средни общини. През 2018 – получи отличие в категория „Ин витро програми“

ДОНКА МИХАЙЛОВА

БИОГРАФИЯ:

Дата и място на раждане: 20 април 1959 г., гр. Троян;

Семейно положение: Омъжена, с две дъщери;

Образование: Висше икономическо образование от ВФСИ “Д. А. Ценов” – Свищов, специалност “Финанси и кредит”;

Кариера:

Дълги години е работила в неправителствения сектор, била е председател на Сдружение “Знание” в Ловеч;
От 2016 година е заместник-председател на УС на Национално сдружение на общините в Република България;
Донка Михайлова е народен представител в 40-то Народно събрание за Ловешки регион;
Експерт на Националното сдружение на общините, институт “Отворено общество”, Института по публична администрация и др.;
Член на КС на НСОРБ /мандат 2011 – 2015 г./;
Специалист в областта на социалната политика и гражданското общество;
Оценител е по оперативните програми, работи активно по процесите на планиране и програмиране за предстоящия планов период.
Кмет на Община Троян за мандат 2011-2015 г. и 2015-2019 г. Първата жена кмет на Общината. Кмет на гражданите за мандат 2015-2019 г. и три пъти определяна за Кмет на годината в категория средни общини. Номинация на Института за иновации в политиката, с която са отличени 80 европейски политици, избрани от 1000 граждани от всички страни от Европа. Заместник-председател на Националното сдружение на общините. Народен представител в 40-то Народно събрание.

В мандатите ѝ е подменена 85% от ВиК инфраструктурата в града, обновени са всички държавни и общински сгради, сградите на културната институции в Троян, голяма част от образователните институции. Три пъти са увеличени средствата за инфраструктура в селата.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button