Иван Миховски се отказа от депутатското си място, влиза Георг Георгиев

Иван Миховски, който бе рекоьордьор по преференции за Община Троян , заедно  с Иван Грънчаров (трети по вот) са подали заявление за отказ от депутатските си места. На тяхно място влиза  доскорошният председател на Младежи ГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг Георгиев

От ЦИК потвърдиха пред OFFNews, цитирани от Троян експрес,  че заявленията на Миховски и Грънчаров са били одобрени днес. В Ловеч Георг Георгиев е получил едва 295 преференциални гласа, Миховски – 1457, а Грънчаров – 1223. Според общия брой гласове на ГЕРБ в Ловеч, за да се пренареди листата, са нужни 905 гласа. Иван Миховски и Иван Грънчаров са на трета и пета позиция, но имат достатъчен брой преференции, за да изместят Георг Георгиев.

Георгиев е и на четвърта позиция в листата на ГЕРБ за 24 МИР София, но там партията получава само три мандата и в Народното събрание влизат първите трима – Тома Биков, Рая Назарян и Евгения Алексиева.

С отказа на Миховски и Грънчаров от депутатското място Георг Георгиев взима втория мандат на ГЕРБ в Ловеч.

Така Троян остава без представител в 48-то Народно събрание. За Област Ловеч  депутатите са; Николай Нанков и Георг Георгиев – ГЕРБ, Вяра Емилова – БСП, Искрен Арабдажиев _ПП“Продължаваме промяната“ и Представителят на ДПС – Станислав Анастасов, който предпочете  Ловеч пред  Видин, къдетос ъщо бе избран.

 

Източник
OFFNews

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button