Куриер на Speedy откри и предаде 10 хил. лева на МВР

Куриер на  фирма Speedy Стефан Радев намери на улицата пакет с 10 хиляди лева и ги предаде на полицията в Ловеч, съобщиха от областната дирекция (OД) на МВР, цитирани от Троян експрес   По този повод е изпратено благодарствено писмо до изпълнителния директор на фирмата  директора на ОД МВР-Ловеч старши комисар Станислав Великов.

Причина за писмото е изключително доблестна постъпка, на служител на куриерската фирма – Стефан Радев, който работи в офис в гр. Ловеч.
На 28 септември в РУ Тетевен, криминалисти са започнали работа по получен сигнал за кражба на 10 хил. лева от частен дом в тетевенско село. В хода на работата полицейските служители са разбрали, че извършителят на кражбата е изоставил парите край път, в землището на угърчинското село Лесидрен, като сумата по случайност е била опакована в брандиран плик на куриерската фирма. Отивайки на посоченото място, полицаите са установили, че парите липсват. Оказва се, че в това време Стефан Радев, изпълнявайки служебните си задължения е преминавал по този маршрут, когато вниманието му е било привлечено от изоставен пакет край пътя, носещ логото на фирмата в която работи. Г-н Радев е взел пакета, разтворил го е и е видял кутия с поставените в нея 10 000 лв. Незабавно е осъществил контакт с органите на МВР в Ловеч и е предал откритата сума.
«Възхитени сме от коректността, честността и лоялността на Вашият служител! Той не само е изпълнил човешкия си дълг, но е и пример за професионализъм, отговорност и адекватно поведение! Не на последно място с действията си той е спомогнал за разкриването на едно престъпление! Бихме се радвали, ако чрез Вас достойната и мотивираща постъпка на г-н Радев стане достояние на всички Ваши служители!» обръща се в писмото си старши комисар Великов към Изпълнителния директор на куриерската фирма.

Стефан Радев разказа за БТА, че работи в куриерска фирма „Спиди“, а парите е намерил до свой имот на пътя за Лесидрен. „Куриер съм и обслужвам ловешките села. Като свърших работа, спрях до къщата ми на пътя за Лесидрен и намерих едно кашонче с товарителница на „Спиди“. Помислих, че някой си е направил майтап“, каза Радев. Видял е, че в кутията има пари и предположил, че може да са фалшиви. След като се прибрал вкъщи, веднага се е обадил на началника на районното управление на МВР в Ловеч и на следващия ден предал парите в полицията.

„Не са ми излишни. Щяха да ми помогнат, но нямаше да ме оправят. И да си ги бях оставил, нямаше да съм същия човек после. Хората в района ме познават добре и ми вярват. От 20 години съм куриер, обиколил съм много места. Ако бях взел парите, хората нямаше повече да ми вярват. Знаех, че със сигурност някои си ги търси. Не предполагах дали за престъпна дейност, дали са телефонни измамници или са фалшиви. Нямаше начин да ги задържа за мен, не съм се замислял за този вариант“, каза Радев.

Собственикът на парите вече се е свързал с него и предстои да се срещнат, за да му благодари лично.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button