Лора Христова с ново ценно признание

Лора Христова – бронзовата медалистка от световното по летен биатлон бе отличена  от Министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Министър Лечева  награди днес състезатели в няколко спорта за успехите на световни и европейски първенства. Сред тях бе и родената  в Троян  Лора Христова, бронзовата медалистка от шампионата на планетата по летен биатлон в Руполдинг (Германия).

„Поздравявам ви за извоюваните медали. Това е най-доброто доказателство за добрата работа на състезатели, треньори и ръководители. В България расте едно талантливо младо поколение, с което можем само да се гордеем. Пожелавам ви бъдещи успехи в предстоящите състезания. Ние ще ви подкрепяме във всяко ваше начинание, за да можете да покажете вашия потенциал,“ каза министър Весела Лечева, която награди и треньора по биатлон Адам Колоджиейчик, а неговият приз бе приет от генералния секретар на Българска Федерация по  биатлон Борислав Панков.

България завърши с един бронзов медал, едно четвърто, едно пето и едно седмо място участието си на Световното първенство по летен биатлон в Руполдинг, Германия в края на август. Отличието бе спечелено още в първия ден на шампионата от Лора Христова, наредила се трета в суперспринта при девойките с 4 стрелби.

Лора Христова е родена в Троян през 2003 г. Възпитаничка е на троянския клуб по биатлон и стрелба „Аякс“. От 2018 г. е в националния отбор на България. Вече споменахме, че талантливата 19-годишна троянска биатлонистка направи олимпийския си дебют на игрите в Пекин.

Лора Христова с ново ценно признание

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button